Lectură de 2 minute

24 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Analiză Altex: Care sunt cele mai cumpărate branduri de trotinete

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Vehiculele electrice au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, reprezentând  o soluție rapidă și comodă pentru deplasările pe distanțe scurte sau chiar lungi. Aceste alternative de transport devin din ce în ce mai atractive pentru o gamă largă de consumatori.

Sursa foto: Altex

Trotinetele electrice, concepute pentru a fi compacte și ușor de manevrat sunt opțiuni ideale pentru deplasările în mediul urban. Vânzările de trotinete electrice din segmentul mediu de preț se mențin constante, iar cele premium înregistrează o creștere semnificativă în acest an, față de aceeași perioadă a anului precedent.

Retailerul electro-IT oferă o gamă completă de produse în această categorie, punând la dispoziție trotinete electrice cu prețuri ce variază între 799 lei și 13.999 lei. În ceea ce privește intervalele de preț relevante pentru consumatori, cea mai mare cerere o regăsim în segmentul de mijloc, cu prețuri situate între 1.500 și 2.500 lei, urmat de segmentul premium, care include trotinete cu prețuri peste 2.500 de lei.

Din punct de vedere al repartizării geografice, cele mai importante vânzări din acest an sunt înregistrate în orasele București, Timișoara și Craiova.

În ceea ce privește canalele de distribuție, vânzarea trotinetelor electrice are loc în proportie de 90% în magazinele fizice și 10% în mediul online. Această tendință reflectă preferința majoritară a consumatorilor pentru experiență completă din magazine, ce încorporează atât zona de consiliere specifică, cât și posibilitatea testării produselor.

Care sunt cele mai cumpărate branduri de trotinete

Referitor la comportamentul de cumpărare, clienții adoptă o abordare similară cu cea din industria electro-IT, principalele criterii de selecție în segmentul trotinetelor fiind caracteristicile produselor (roți 8.5 inch), funcțiile smart și autonomia acestora (începând de la 25 km). Înainte de a lua decizia finală, clienții se informează online, creează liste de favorite și monitorizează prețurile din piață.

Cele mai cumpărate branduri de trotinete electrice sunt Ninebot, Myria, Xiaomi, Freewheel și Aprilia.

Altex pune la dispoziție și opțiuni de echipament de protecție, astfel încât utilizatorii să se bucure în deplină siguranță de experiența cu trotineta electrică, indiferent de modelul ales.

Citeste si:
Altex își extinde rețeaua și deschide un nou magazin în Pitești
Altex își extinde rețeaua și deschide un nou magazin în Pitești

Altex are peste 125 de magazine deschise în țară. În aproape trei decenii de la ȋnființare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, ȋn liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România. Serviciul de 2X diferența versus alte magazine online sau offline asigură clienților cel mai mic preț din România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Analiză Altex: Care sunt cele mai cumpărate branduri de trotinete