Lectură de 2 minute

01 Mar 2024 - Știri și Noutăți

ANAF, în control la florării: inspectorii verifică ce și cum vând comercianții

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Inspectorii din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) desfășoară, în perioada 29 februarie - 8 martie a.c., activități de monitorizare și control a contribuabililor care activează în domeniul comerțului cu plante ornamentale și flori.

Sursa foto: ANAF/ Facebook

Aceste activități vor avea în vedere întreg lanțul de tranzacționare, de la momentul achiziției interne, intracomunitare sau importului, până la momentul vânzării către clientul final, persoană fizică sau juridică.

Verificările antifraudă se efectuează ca urmare a analizelor de risc și a activităților specifice desfășurate de inspectorii DGAF pe linia combaterii activităților ilicite economice.

Acțiunile Direcţiei generale antifraudă fiscală sunt axate pe prevenirea, descoperirea și combaterea evaziunii fiscale, ca premisă pentru creșterea colectării și consolidarea unui mediu concurențial corect, propice funcționării contribuabililor de bună-credință.

Cât costă o zambilă în București? Florăriile vor crește prețurile de 8 martie

Florăriile numără mai mulți bani în această perioadă, odată începută luna martie. Totuși, oare cât de mult plătim anul acesta pentru o zambilă sau pentru un buchet de lalele? Iată ce a descoperit retail.ro într-o scurtă vizită la florăriile din București.

În florăria Tria's, situată chiar pe Calea Dorobanților, spre exemplu, o zambilă costa 7 lei în 2023, acum fiind 9 lei, iar prețurile urmează un trend ascendent în special în apropierea zilei de 8 martie.

Cât despre buchetele de flori, acestea pornesc de la 200 până la 400 de lei, în funcție de modelul cerut de client.

Tot în zona Piața Dorobanți, la Florăria Patchouli, situată la parterul unei clădiri interbelice, se vând florile de primăvară, trandafirii fiind mai puțin vânduți în perioada 1 și 8 martie.

Citeste si:
Mici la micul dejun, prânz și cină de 1 mai: cât costă o porție de mici anul acesta
Mici la micul dejun, prânz și cină de 1 mai: cât costă o porție de mici anul acesta

Chiar vizavi de Piața Dorobanți, florarii își așteaptă clienții cu mărfurile expuse pe trotuar. Au scumpit și ei zambila anul acesta, cele în ghiveci fiind disponibile la prețul de 20 de lei. Firul de lalea este negociabil, poate varia între 5 și 7 lei, însă în funcție de cât de mare este buchetul.

Dacă cumpărați mai multe, un fir de lalea poate costa chiar și 3 lei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ANAF, în control la florării: inspectorii verifică ce și cum vând comercianții