Lectură de un minut

28 Oct 2021 - Știri și Noutăți

AMRCR cere autorităților reanalizarea legislației care limitează aleatoriu accesul populației în unele magazine în pragul iernii 

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) face o solicitare către autorități să elimine restricțiile impuse de ultimele reglementări, în legătură cu accesul populației în magazine, care comercializează instalații și echipamente de încălzire, de electricitate, sanitare și igienă, în contextul apropierii sezonului de iarnă precum și al disfuncționalităților infrastructurii de bază pentru populația din diverse localități, așa după cum au fost relatate în spațiul public.

AMCRCR susține că magazinele care comercializează produse alimentare au fost și rămân esențiale pentru populație și, de aceea, accesul la aceste magazine nu poate fi limitat pe baza unor criterii aleatorii sau conjuncturale care, în fapt, le transformă în magazine neesențiale.

Asociația cere autorităților găsirea de solucții adecvate care să asigure accesul deplin al populației la hrană și produse alimentare în condiții de siguranță sanitară. Astfel, membri ai asociației propun, acolo unde se impune sau este necesar, măsuri și demersuri pentru a securiza culoare de acces care să asigure fluxuri de persoane complet autonome în raport cu alte spații adiacente.

„Ne-am conformat tuturor cerințelor impuse de autorități în efortul de prevenire si combatere a răspândirii coronavirusului care rămâne principala noastră prioritate. Sperăm că procesul de comunicare și consultare cu autoritățile să fie reluat pentru a preveni apariția unor efecte secundare în relația cu consumatorii dar și probleme colaterale suplimentare în contextul economic complex pe care îl traversăm" , a declarat George Bădescu, director executiv AMRCR.

Asociația Marilor Rețele Comerciale include 22 de retaileri alimentari și nealimentari: Altex, Artima, Auchan, Brico Depot, Carrefour, Columbus, Cora, DM Drogerie Markt, Decathlon, Dedeman, Flanco, Hornbach, Ikea, Jumbo, Kaufland, Lidl, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny, Profi, Selgros.

AMRCR este membră a Confederației Patronale „Concordia" și a organizației „EuroCommerce".

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  AMRCR cere autorităților reanalizarea legislației care limitează aleatoriu accesul populației în unele magazine în pragul iernii