Lectură de un minut

08 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Amenzi ANAF de 1,55 milioane de lei în Dragonul Roșu: ce au găsit inspectorii antifraudă

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Peste 200 de inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală au verificat 203 operatori economici din complexul comercial Dragonul Roșu.

Sursa foto: ANAF

Au fost aplicate 312 sancțiuni contravenționale în cuantum de 1,55 milioane de lei, în principal pentru neevidențierea în contabilitate a operaţiunilor economico-financiare efectuate și nerespectarea prevederilor legale referitoare la întocmirea şi utilizarea documentelor justificative.

”Atenționăm clienții centrelor angro să se asigure că primesc toate actele prevăzute de lege (facturi, chitanțe, documente de însoțire etc) pentru toate mărfurile cumpărate, deoarece monitorizarea și controlul antifraudă vizează inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale, fiind verificate toate etapele ciclului de comercializare, până la vânzarea către consumatorul final”, se arată în comunicatul de presă al instituției.

În luna aprilie a acestui an, bunuri contrafăcute în valoare de 1,1 milioane de lei au fost reținute în complexul comercial „Dragonul Roșu” din București, în urma unui control efectuat de către inspectorii Autorității Vamale Române.

Zona comercială Dragonul Roşu găzduieşte peste 5.500 de magazine, acoperind astfel o gamă foarte largă de produse. Mărfurile comercializate aici ajung în majoritatea magazinelor din toată ţara.

Compania Dragonul Roșu SA, membră a Niro Group, a fost înființată în anul 2003 și se ocupă cu dezvoltarea și administrarea zonei comerciale Dragonul Roșu.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Amenzi ANAF de 1,55 milioane de lei în Dragonul Roșu: ce au găsit inspectorii antifraudă