Lectură de 2 minute

05 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Amazon schimbă modul în care se fac plățile digitale: plata cu palma în magazinele fizice

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Amazon vrea să revoluționeaze modul în care se fac plățile și lansează o soluție biometrică, un sistem de plată cu un simplu gest al palmei, fără contact. 

Momentan alternativa este patentată în doar două magazine de proximitate Amazon Go din Statele Unite, în Seattle, unde este sediul companiei. Tehnologia lansată de doar câteva zile se numește Amazon One și este o opțiune suplimentară de check-in, scrie Retail Detail.

Gigantul american a reușit să dezvolte un dispozitiv capabil să “citească” mâna, care permite check-in și check-out din magazinele fizice Amazon Go.

Cum funcționează Amazon One, plata cu mâna

Sistemul acționează prin trecerea uneia sau a ambelor palme deasupra unui scanner. Procesul de autentificare creează o semnătură din palmă pornind de la o imagine a mâinii prin folosirea de algoritmi personalizați.

Amazon permite, astfel, plata în magazine, folosirea de carduri de loialitate sau acces pe stadion sau la diverse servicii la birou. Pe lângă viteză și comoditate, avantajul este că oamenii nu au nevoie de un cont Amazon, ci doar de un cont bancar și un număr de telefon. Prima dată trebuie doar să completeze datele cardului de credit, iar apoi mâna lor devine cardul de identitate și de plată. Ideea atipică este o soluție mai îndrăzneață după ce smartphone-ul era un gadget promovat pentru plățile cu cardul.

Opțiunea de plată cu mâna ar putea fi comparată cu recunoașterea facială, care este populară în China, dar controversată în Occident. Cu toate acestea, Amazon numește alegerea mâinilor una mai sigură decât alte alternative biometrice și notează că „nu poți determina identitatea unei persoane privind o imagine a palmei sale”.

Urmând în continuare exemplul chinezesc, Amazon este convins că tehnologia Amazon One este, de asemenea, "ușor implementabilă în afara magazinelor noastre. Plănuim să oferim serviciul unor terțe părți, cum ar fi retailerilor, stadioanelor sau clădirilor de birouri", se menționează într-o postare pe blog.

De curând, Amazon a deschis primul supermarket Fresh și a lansat și o platformă de branduri de lux, continuând să facă mii de angajări.
Sursă foto: Amazon

Citeste si:
Jeff Bezos, fondatorul Amazon, vrea să transforme alimentele. Cât sumă va investi în producția de proteine alternative 
Jeff Bezos, fondatorul Amazon, vrea să transforme alimentele. Cât sumă va investi în producția de proteine alternative 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Amazon schimbă modul în care se fac plățile digitale: plata cu palma în magazinele fizice