Proiectul - finanțat de Amazon și condus de grupul non-profit North Sea Farmers - va cerceta potențialul de utilizare a algelor marine pentru captarea carbonului, informează European Supermarket Magazine.
Algele marine ar putea fi un instrument cheie în eliminarea dioxidului de carbon din atmosferă, însă, în prezent, sunt cultivate la o scară relativ mică în Europa.
Zak Watts, director pentru sustenabilitate UE la Amazon
Sute de mii de hectare din Marea Nordului olandeză au fost alocate pentru parcuri eoliene, în contextul în care guvernul încearcă să construiască 21 de gigawați de energie eoliană offshore până în 2030.
Alte proiecte analizează fezabilitatea operării unor panouri solare plutitoare între turbine.
Fermă de alge marine
Subvenția Amazon va fi folosită pentru a construi o fermă de alge marine de 10 hectare, numită North Sea Farm 1, despre care organizatorii au declarat că va fi finalizată până la sfârșitul anului 2023 și va produce aproximativ 6.000 de kilograme de alge marine proaspete anual.
Potențial, ar putea fi create până la 85.000 de locuri de muncă cu normă întreagă în sectorul european al algelor marine prin replicarea North Sea Farm 1 în Marea Nordului, reamenajând spațiul dintre parcurile eoliene. (...)Aceste locuri de muncă nu ar fi doar în procesul de cultivare, ci și în producția și vânzarea de produse pe bază de alge marine.
Citeste si:IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, care vor produce 5.500 MWh anual
Eef Brouwers, manager pentru agricultură și tehnologie la NSF
Amazon este o companie americană de comerț online cu amănuntul, cu sediul în Seattle, Washington. Jeff Bezos a fondat compania în 1995, iar sub conducerea sa Amazon.com a devenit cea mai mare companie de comerț online din lume.