Lectură de 2 minute

05 Mai 2022 - Știri și Noutăți

ALTRNTV, spațiul social care reunește designeri români din industria modei, a cosmeticelor și home-deco sustenabile, se deschide în București

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

ALTRNTV este un start-up social și un spațiu dedicat produselor vestimentare, accesoriilor, cosmeticelor și produselor home-deco create din materiale sustenabile care se deschide în București pe 13 mai. Primii designeri care expun la ALTRNTV: Atelier Merci, Bewise, Bianca Georgescu, Boobie Love, Deplin, Devla Accessories, GLOM, Huna, Katerini, Lailui, Ludic, OilRight, One shirt, Poartă-mă cu flori, Pottery Paw, Stycle, Wooba, YKO-YKO.

România se aliniază tendințelor din capitalele europene, Bucureștiul găzduind într-un singur loc produse cu impact redus asupra planetei.

„Folosesc materiale ceramice durabile în timp, de exemplu porțelan și gresie, iar decorarea lor este realizată cu pigmenți și glazuri naturale, food-safe. Dacă un obiect se strică înainte de arderea finală, reciclez și refolosesc materialul”, spune Xantya Turcu, ceramistă, Pottery Paw.

ALTRNTV găzduiește o cafenea cu cafea de specialitate – ALT COFFEE, dar și o galerie - ALT GALLERY, care prezintă lucrări realizate de artiști plastici dedicate textilelor și revalorificării lor prin tehnici de recycling, upcycling. Primele lucrări expuse aparțin artistelor plastice Dorina Horătău, conf. univ. dr. la Facultatea de Arte Decorative și Design, UNARTE cu lucrarea „SECOND-HAND COUTURE” și lucrarea Ștefaniei Truică, absolventă UNARTE realizată din jeans reciclat.

Retail jobs

Deschiderea are loc vineri, 13 mai, ora 18:00, Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 26, parter. Spațiul se află într-o clădire care pentru mai bine de 100 de ani a fost cunoscută sub numele de Cinematograful Trianon-București și a fost redat publicului de echipa ALTRNTV, Oblic Studio, PAB Group, Concept Evolution și Artisan Coffee. ALTRNTV este inclus în harta evenimentele și spațiilor alternative din București a Romanian Design Week, deschise publicului în perioada 13 - 22 mai.

Spațiul a fost amenajat folosind materiale cu impact reduc asupra mediului: pardoseala folosită - Tarkett IQ Surface este realizată din material reciclat, sistemul de iluminat inteligent - Signify este gândit să eficientizeze consumul de energie, iar mobila este creată din lemn achiziționat din România, din sursă verificată.

ALTRNTV este un start-up social care descoperă și promovează designeri de produse sustenabile și donează integral profitul proiectelor umanitare ale asociației Merci Charity. Proiect inițiat cu sprijinul NESsT și IKEA Social Entrepreneurship și câștigător al competiției NESsT - IKEA Social Entrepreneurship Poland and Romania Accelerator 2021- 2023.

Citeste si:
5 moduri prin care comercianții pot beneficia la maximum de sistemul automat de preluare a ambalajelor TOMRA
5 moduri prin care comercianții pot beneficia la maximum de sistemul automat de preluare a ambalajelor TOMRA
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ALTRNTV, spațiul social care reunește designeri români din industria modei, a cosmeticelor și home-deco sustenabile, se deschide în București