Lectură de 2 minute

26 Nov 2020 - Știri și Noutăți

Altex donează aparatură în valoare de 200.000 de euro pentru echiparea completă a secției ATI a Spitalul Județean Piatra Neamț

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Altex va dota integral, cu aparatură de ultimă generație, secția de terapie intensivă de la Spitalul Județean Piatra Neamț, după ce a fost distrusă de incendiul din 14 noiembrie. Valoarea aparaturii se ridică la peste 200.000 de euro.

Retailer-ul va acoperi integral costurile pentru ca secția de terapie intensivă să fie dotată cu aparatura necesară pentru a relua activitatea și a veni în sprijinul pacienților de COVID-19 și nu numai.

Astfel, au fost achiziționate și livrate către Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț: ventilatoare mecanice VG70, monitoare Comen cu module pentru terapie intensivă, monitoare de transport, infuziomate, injectomate, tărgi și videolaringoscop. Valoarea aparaturii se ridică la peste 200.000 de euro.

,,Într-un astfel de moment, când ne confruntăm cu o tragedie națională, este important să acționăm rapid pentru că fiecare secundă contează. Ne ocupăm să aducem în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț aparatură de cea mai bună calitate pentru ca împreună să depășim acest moment, să luptăm pentru viețile pacienților, iar viitorul să ne găsească mult mai pregătiți.”, declară Dan Ostahie, CEO Altex.

De la începutul pandemiei și până acum, Altex s-a implicat și continuă să se implice activ în sprijinirea sistemului medical din România. Alături de Fundația Altex, retailer-ul derulează campania #împreună pentru România. Salvăm vieți prin intermediul căreia, până la acest moment, a fost donată aparatura necesară pentru secțiile de terapie intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” din București, dar și de la Spitalul Clinic Colentina. De curând, Altex a donat dispozitive electronice în valoare de aproape 30.000 euro către Direcția de Sănătate Publică București.

Altex România are peste 120 de magazine deschise în țară. Retailerul electro-IT oferă clienților o gamă variată de electrocasnice mici, electrocasnice mari, produse cosmetice, parfumuri, obiecte de voiaj, trolere, produse pentru bebeluși, articole pentru copii, biciclete electrice, mașini second-hand, laptopuri, televizoare, telefoane, produse software, aspiratoare, fiare de calcat, aparate de aer condiționat, jocuri pentru PC și diverse console (cum ar fi PS sau Xbox), calculatoare pentru gaming și multe alte produse.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Altex donează aparatură în valoare de 200.000 de euro pentru echiparea completă a secției ATI a Spitalul Județean Piatra Neamț