Lectură de 3 minute

12 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Altex devine parte din acționariatul Cometex printr-o majorare de capital de peste 125 milioane lei 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Altex România anunță susținerea proiectelor Cometex, dezvoltator de parcuri de retail, printr-o majorare de capital. Aportul total adus, alături de alte companii din grupul Altex, depăsește 125 milioane lei. 

Sursa foto: Altex

Retailerul devine astfel parte din acționariatul Cometex, strategie ce întărește obiectivul companiei de a menține cel mai mic preț dar încă profitabil, având totodată și componenta de energie verde, prin instalarea de panouri fotovoltaice și stații de încărcare pentru mașini electrice.

În planul de dezvoltare pentru anul acesta, sunt prevăzute 3 parcuri de retail Cometex, Retail Park Dej, Retail Park Râmnicu Valcea, centrul comercial Aurora Giurgiu, și 10 noi magazine proprii Altex.

Investiția de capital social are la bază strategia pe termen lung a companiei Altex de a optimiza costurile de operare și de a dezvolta noi formate de magazine cu o suprafață comercială extinsă, de la 1.000 – 1.500 mp, cât sunt în prezent, către suprafețe de 2.500 – 3.000 mp.

De asemenea, reprezentații Altex subliniază că toate magazinele nou construite, prin partenerul Cometex, vor fi uniformizate, vor avea același standard și vor avea incluse, încă din faza de proiect, sisteme de panouri fotovoltaice, becuri led, display-uri digitale și stații de încărcare pentru mașini electrice.

Aportul de capital este susținut de 3 noi asociați, din grupul Altex, respectiv Altex România 11,05%, Altex Service Center 7,61% și Despec Internațional cu 4,51%. Ceilalți acționari rămân Altex Holding - 37,39% și Real Estate – 39,43%.

Astfel, capitalul social Cometex se majorează cu suma de 7,393,570 lei, de la capitalul social actual în valoare de 24,512,900 lei la capitalul social după majorare în valoare de 31,906,470 lei, prin emiterea de părți sociale noi în favoarea noilor asociați, cu plata unei prime de emisiune de 118,456,430, astfel investiția totală este de 125.850.000 ron.

Rețeaua de magazine Altex și Media Galaxy cuprinde peste 125 de magazine iar viitoarele locații vizează orașe în care Altex și Media Galaxy nu este încă prezent. În prezent, portofoliul COMETEX cuprinde:

Citeste si:
Parteneriat M Core și Square 7 Properties: toate cele 25 de parcuri de retail ale M Core vor fi rebranduite
Parteneriat M Core și Square 7 Properties: toate cele 25 de parcuri de retail ale M Core vor fi rebranduite
  • 8 parcuri de retail în Giurgiu, Slatina, Satu Mare, Deva, Huși, Brașov, Turnu Măgurele și Dej.
  • 20 unități de tip ”stand alone” Altex și Media Galaxy în Orhideea București, IrisTitan București, Arad, Bistrița, Brăila, Craiova, Galați, Piatra Neamț, Ploiești, Suceava, Timișoara, Lugoj, Chiajna, Reșița, Baia Mare, Mediaș, Turda, Câmpina și Caransebeș.

Altex este unul dintre liderii de pe piața de retail din România, cu peste 120 de magazine deschise în țară. În aproape trei decenii de la ȋnființare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, ȋn liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

Compania COMETEX, parte a grupului Altex, are ca obiect de activitate dezvoltarea, operarea și administrarea de proiecte de retail pe întreg teritoriul României, zonele comerciale urbane cu potential de creștere și sustenabilitate. Partenerii de retail din proiectele COMETEX este alcătuit din branduri cunoscute la nivel national și international, pentru activitatea comercială, precum: Altex, Kaufland, Takko, Pepco, JYSK, Sinsay, Sportisimo, Deichmann, Noriel, KIK, Martes Sport, DM, Zoocenter/Zoomania, CCC, Animax, Media Galaxy.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Altex devine parte din acționariatul Cometex printr-o majorare de capital de peste 125 milioane lei