Lectură de 3 minute

03 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Alexandrion oprește colaborarea cu producătorul rus de vodcă Beluga: „Sunt gata să îmi asum pierderi de aproape 1 milion de euro”

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producător și distribuitor de băuturi Alexandrion Group a încetat parteneriatul cu producătorul de votcă de origine rusă Beluga Group, asumându-și pierderi financiare ȋn valoare de aproximativ 1 milion de euro.

„În contextul actual nu mai putem continua parteneriatul nostru cu Beluga Group. Sunt un antreprenor care deține un business global și care înțelege foarte bine că este vital ca antreprenorii din toate colţurile lumii să fie responsabili și curajoși în aceste momente și să acționeze rapid. Sunt gata să îmi asum pierderi de aproape 1 milion de euro, contravaloarea stocului de marfă achiziționată de la Beluga Group, pentru a fi 100% alături de cei care fac tot posibilul pentru a pune capăt acestei crize cât mai repede posibil”, a declarat Nawaf Salameh.

Fundația Alexandrion este în contact cu autorităţile române, instituţii de învățământ superior naționale, instituții de cult și organizații internaționale implicate ȋn cauze umanitare pentru a sprijini refugiații ucraineni.

„Trăim momente extrem de dificile și triste pentru umanitate, momente care, din păcate nu îmi sunt străine. Deși locuiesc în România de aproape 40 de ani, experiențele trăite în ţara mea natală, Siria, o ţară frumoasă, dar atât de greu încercată de război, îmi vor rămâne întotdeauna întipărite în minte și în suflet. Ştiu ce înseamnă să îți fie teamă în permanenţă că ți-ai putea pierde viața sau, și mai rău, că ai putea rămâne fără părinți, bunici, frați, prieteni, în orice moment. Este un sentiment greu de descris și imposibil de simțit dacă nu ai trăit o astfel de experiență. Mă cutremură suferința refugiaților ucraineni, incertitudinea și spaima în care trăiesc, pentru că le cunosc foarte bine. Îi simt pe acești oameni la fel de aproape ca pe rudele mele. Tocmai din acest motiv îmi doresc să fac tot ce este posibil pentru a ajuta cât mai mulți dintre ei”, a spus Nawaf Salameh, președintele fondator Alexandrion Group și președintele Fundația Alexandrion.

Retail jobs

Alexandrion oferă ajutor pentru refugiații ucraineni

Fundația Alexandrion a luat legătura cu universități din mai multe zone ale tării, inclusiv din Suceava, pentru a derula în parteneriat, programe de susținere a studenților, masteranzilor și doctoranzilor de origine ucraineană, care studiază deja în România, precum și a celor refugiați. De asemenea, aceștia vor putea aplica la programele de internship implementate de Fundaţia Alexandrion și la poziţiile deschise din interiorul grupului.

Fundația Alexandrion a pus la dispoziția autorităților române întregul spatiu ocupat ȋn trecut de Distileriile SABER 1789 din Rădăuți (județul Suceava) pentru a fi organizat în vederea sprijinirii refugiaților ucraineni. Întreaga activitate de producție a Distileriilor SABER 1789 a fost transferată în urmă cu mai mulți ani la Distileriile Alexandrion Saber 1789 situate ȋn Bucov (judeţul Prahova), regiunea Dealu Mare.

Partenerii de afaceri din Ucraina ai Grupului Alexandrion, alături de familiile lor, vor beneficia de cazare la Pivnițele Rhein & CIE Azuga 1892, din Azuga. La Pivnițe se află cazate deja două familii refugiate, iar reprezentanții Grupului sunt în contact permanent și cu ceilalți parteneri pentru a-i prelua imediat, dacă va fi necesar.

Alexandrion Group este un producător și distribuitor de băuturi spirtoase și vinuri din România.

Citeste si:
Alexandrion Group a lansat Carpathian Single Malt, primul whisky românesc, ȋn România
Alexandrion Group a lansat Carpathian Single Malt, primul whisky românesc, ȋn România

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Alexandrion oprește colaborarea cu producătorul rus de vodcă Beluga: „Sunt gata să îmi asum pierderi de aproape 1 milion de euro”