Lectură de 3 minute

10 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Alexandrion Group va investi 600 de milioane de euro în construcţia a opt distilerii pe mai multe continente, dintre care două în România

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Alexandrion Group va investi 600 de milioane de euro ȋn construcţia a opt distilerii pe mai multe continente, va deschide companii de distribuţie şi magazine pe toate pieţele externe ȋn care există oportunităţi de dezvoltare şi va produce băuturi spirtoase adaptate specificului fiecărei pieţe, a anunțat Nawaf Salameh, preşedintele şi fondatorul Alexandrion Group.

În România, Alexandrion Group va construi două mari distilerii ȋn Tohani (jud. Prahova) şi ȋntr-o altă zonă a ţării şi va creşte de 3-4 ori capacitatea de producţie pentru whiskey single malt, la Distileriile Alexandrion Saber 1789. Nawaf Salameh estimează ca cele 8 distilerii vor genera o cifră de afaceri de două miliarde de euro ȋn următorii 5 ani, iar cifra de afaceri pentru România va atinge 500 de milioane de euro, ȋn acelaşi interval.

Alexandrion Group are planuri de dezvoltare foarte mari. Expansiunea noastră globală nu se va limita la Europa, America de Nord sau America Latină. Vom pătrunde ȋn toate cele 248 de ţări ale lumii. Plănuim să construim facilităţi de producţie, să ȋnfiinţăm sau să achiziţionăm firme de distribuţie şi să deschidem magazine ȋn toate ţările ȋn care identificăm oportunităţi de dezvoltare şi public ţintă. În viitorul apropiat vom construi trei distilerii de dimensiuni foarte mari, ȋn două ţări din Europa, unde vom produce băuturi naţionale, specifice pieţelor respective.

În România vom construi o nouă distilerie pentru distilarea vinarsului Brâncoveanu, dar şi a altor distilate de vin, la Tohani (jud. Prahova). Vom construi, de asemenea, o altă mare distilerie pentru distilarea ȋn special a primului whisky single malt românesc pe care ȋl vom lansa curând ȋn ediţie limitată; vom anunţa ȋn câteva luni capacitatea de producţie şi locaţia acestei distilerii.

Retail jobs

Acest whiskey este produs la Distileriile Alexandrion Saber 1789 din regiunea Dealu Mare, judeţul Prahova, iar ȋn perioada următoare vom face investiţii ȋn creşterea de 3-4 ori a capacităţii de producţie pentru acest produs. În toamnă ȋl vom lansa ȋn ediţie limitată, ȋnsă din 2023 vom produce cantităţi mai mari şi le vom exporta pe pieţele straine, inclusiv ȋn SUA.

În Statele Unite ale Americii avem două distilerii ȋn construcţie, ambele localizate ȋn New York, ȋn zonele Carmel şi Fishkill, la aproximativ o oră de mers pe jos de Manhattan. Cea din Carmel va ȋncepe activitatea de producţie anul viitor, după Paştele Ortodox.

Estimez că cele 8 distilerii pe care le vom construi ȋn perioada următoare şi ȋn care vom investi aproximativ 600 de milioane de euro, vor genera o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de euro ȋn următorii 5 ani. Distileriile vor produce mai multe categorii de băuturi spirtoase, ȋn funcţie de specificul fiecărei pieţe, dar toate vor produce whiskey şi brandy local.

În România, cifra de afaceri estimată pentru următorii 5 ani este 500 de milioane de euro. Şi aici pregătim planuri de dezvoltare foarte mari. Lucrăm intens la lansarea unor produse noi”, a spus Nawaf Salameh.

Citeste si:
Alexandrion oprește colaborarea cu producătorul rus de vodcă Beluga: „Sunt gata să îmi asum pierderi de aproape 1 milion de euro”
Alexandrion oprește colaborarea cu producătorul rus de vodcă Beluga: „Sunt gata să îmi asum pierderi de aproape 1 milion de euro”

Alexandrion Group este unul dintre cei mai importanți jucători în producția de vinuri și băuturi spirtuoase din România și este singurul producător de single malt din țară. Grupul are o istorie de peste 200 de ani în industria de băuturi spirtoase locale, producând la Distileriile Alexandrion Saber 1789.

Portofoliul de produse include băuturi tradiționale românești și produse internaționale. Începând cu anul 2018, Grupul și-a extins activitatea, completându-și portofoliul cu vinuri spumante, produse de Crama The Iconic Estate.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Alexandrion Group va investi 600 de milioane de euro în construcţia a opt distilerii pe mai multe continente, dintre care două în România