Lectură de 3 minute

02 Dec 2022 - Știri și Noutăți

Alexandrion Group îşi extinde portofoliul de importuri cu vodca Chopin, produsă într-o distilerie artizanală din Polonia

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Alexandrion Group, unul dintre liderii din producția și distribuția de băuturi spirtoase si vinuri din România, îşi extinde portofoliul de importuri cu brandul Chopin, o vodcă ultra premium, creată într-o distilerie de băuturi spritoase artizanale din Polonia. Alexandrion Group devine, astfel, distribuitor exclusiv al brandului de vodcă Chopin, în România.

Sursa foto: Alexandrion Group/ Chopin

Realizată numai din ingrediente naturale, fară arome artificiale, printr-un proces de producție care durează minimum 6 luni până la îmbuteliere, vodca Chopin este disponibilă pe piața din România, în 3 versiuni:

  • Chopin Core Range (Potato, Rye şi Wheat),
  • Chopin Blended Vodka Collection (Gold şi Indigo),
  • ediţia exclusivistă Chopin Family Reserve.

De asemenea, vodca Chopin poate fi consumată și de cei care au intoleranţă la gluten, fiind un produs fară gluten.

În intervalul ianuarie-iulie 2022 piaţa de vodcă din România a crescut cu 0,7 % în volum şi 5,9% în valoare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform Nielsen. Acest trend de premiumizare continuă, pe măsură ce consumatorii români explorează categoriile vodcă şi cocktail-uri.

Rob Curteis, Global Chief Marketing Officer, Alexandrion Group

Chopin Core Range include 3 variante: Potato, Rye şi Wheat.

Chopin Potato, care are, desigur, ca ingredient de bază, cartoful, este cea mai premiată vodcă la nivel mondial din această categorie, unul dintre motive fiind faptul că materia primă nu a fost tratată cu pesticide și chimicale.

Colecţia Chopin Blended include două sortimente. Chopin Blended Vodka Gold este realizată dintr-un mix de cartof si grâu, care îi conferă o textură cremoasă, delicată şi arome dulci. Chopin Blended Vodka Indigo are în componenţă trei ingrediente de bază: cartof, secară și grâu, un mix care asigură o textură cremoasă şi un gust dulceag, cu note picante.

Citeste si:
Nou proiect aprobat de Guvern: retailerii sunt obligați ca, pe lângă produsul marcă proprie, să afișeze la raft cel puțin o marcă a unui producător concurent
Nou proiect aprobat de Guvern: retailerii sunt obligați ca, pe lângă produsul marcă proprie, să afișeze la raft cel puțin o marcă a unui producător concurent

Varianta de colecție - Chopin Family Reserve - este realizată din cartofi noi, apă și drojdie, iar procesul de producție până la îmbuteliere durează doi ani. Această vodcă, prezentată într-o sticlă spectaculoasă, se potrivește foarte bine şi în combinație cu cocktail-uri cu Martini și cocktail-uri personalizate.

Vodca Chopin are o concentrație alcoolică de 40% și este oferită spre vânzare în variantele: sticlă de 0,7 litri, 1 litru și 1,5 litri sau cutie cadou cu sticlă de 0,7 litri.

Gama de produse Chopin Vodka este disponibil în România prin intermediul magazinelor de specialitate, al marilor lanțuri de hipermarket-uri, al magazinelor e-commerce, în locațiile HoReCa partenere, dar și prin intemediul magazinului online al Grupului Alexandrion, https://www.iconicdrinks.shop/ .

Alexandrion Group este o companie în producția și distribuția băuturi spirtoase și vinuri din România și singurul producător de single malt din țară. Grupul are o istorie de peste 200 de ani în industria de băuturi spirtoase locale, producând unele dintre cele mai puternice mărci din România. Portofoliul de produse include băuturi tradiționale românești și produse internaționale. Alexandrion 5* și 7*, celebrul vinars Brâncoveanu XO, VS și VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova precum și alte produse au asigurat Grupului poziția de lider al pieței de băuturi spirtoase și tradiționale din România. Începând cu anul 2018, Grupul și-a extins activitatea, completându-și portofoliul cu vinuri, liniștite și spumante.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Alexandrion Group îşi extinde portofoliul de importuri cu vodca Chopin, produsă într-o distilerie artizanală din Polonia