Lectură de 2 minute

08 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Alexandrion Group a inaugurat a doua distilerie din România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Alexandrion Group, producător şi distribuitor de băuturi spirtoase şi vinuri spumante din România şi singurul producător de whisky single malt din ţară, a inaugurat cea de-a doua distilerie.

Sursa foto: Alexandrion Group

Amplasată chiar lângă prima distilerie a grupului, în incinta Distileriilor Alexandrion Saber 1789, situate în regiunea Dealu Mare, în comuna Bucov, judeţul Prahova, această distilerie performantă are în componenţă recipiente din cupru pentru distilare dublă şi va fi utilizată, în principal, pentru distilarea whisky-ului single malt. Astfel, capacitatea de producţie pentru Carpathian Single Malt, primul whisky single malt produs integral în România de Alexandrion Group, şi lansat comercial în 2022, va creşte semnificativ.

A fost nevoie de 2 ani pentru a trasa cerințele noastre tehnice, producătorului, unul dintre cei mai mari și mai experimentați furnizori de tehnologie din lume, fondat în 1912, i-au fost necesari încă 2 ani pentru a produce această distilerie și am avut nevoie de încă 1 an pentru a o face operațională. Vor urma și alte distilerii, deja avem proiectul pentru următoarea, pe care o voi anunţa la momentul potrivit. În SUA și în Grecia avem deja două distilerii în construcție.

Dr. Nawaf Salameh, Președintele Fondator al Grupului Alexandrion

Rhein Extra, cel mai vechi vin spumant din România şi furnizor oficial al Casei Regale a României încă din 1904, produs de peste 100 de ani, fără întrerupere la Pivniţele Rhein & CIE 1892 Azuga, a avut un rol important în cadrul evenimentului de inaugurare. Momentul în care noua distilerie a fost pusă în funcţiune a fost celebrat de către cei prezenţi ciocnind un pahar de Rhein Extra.

Distileriile Alexandrion Saber 1789 reprezintă astăzi una dintre cele mai moderne facilități de producție din Sud-Estul Europei și unul dintre cele mai mari centre de îmbuteliere din regiune. Printre mărcile de referinţă din portofoliul Alexandrion Group produse aici, se numără Carpathian Single Malt, Brâncoveanu Vinars, Alexandrion, Saber Elyzia şi Kreskova Vodka.

Alexandrion Group este producător și distribuitor băuturi spirtoase și vinuri din România și singurul producător de single malt din țară. Grupul are o istorie de peste 200 de ani în industria de băuturi spirtoase locale, producând unele dintre cele mai puternice mărci din România, la DISTILERIILE ALEXANDRION SABER 1789, recunoscute atât la nivel național, cât și internațional pentru calitatea și rafinamentul lor. Portofoliul de produse include băuturi tradiționale românești și produse internaționale. Alexandrion 5* și 7*, celebrul vinars Brâncoveanu XO, VS și VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova precum și alte produse au asigurat Grupului poziția de lider al pieței de băuturi spirtoase și tradiționale din România.

Citeste si:
Crama Liliac a lansat Cuvée Antonia, cel mai tânăr vin al cramei
Crama Liliac a lansat Cuvée Antonia, cel mai tânăr vin al cramei
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Alexandrion Group a inaugurat a doua distilerie din România