Lectură de 2 minute

27 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Alexandrion Group a ajuns la 13 variante ale gamei Carpathian Single Malt Whisky

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

La aproape un an de la lansare, Carpathian Single Malt Whisky numără 13 variante, iar gama continuă să se extindă.
 

Sursa foto: Alexandrion Group

Gama Carpathian Single Malt Whisky s-a extins, în mai puţin un de la lansare, până la 13 variante: Fetească Neagră, Pinot Noir, Madeira, Chianti, Oloroso, Pedro Ximenez, Tawny Port, Burgundy, Cognac, Amarone, Ruby Port, Vradiano și Commandaria, cea din urmă fiind creată exclusiv pentru piețele din Cipru și Grecia.

Cele mai recente dintre acestea sunt:

  • Amarone - parte din colecţia dedicată finisării în butoaie de vin italienesc,
  • Ruby Port – expresie care aparţine colecţiei dedicate finisării în butoaie de vin spaniol şi portughez, şi Vradiano, din colecţia dedicată finisării în butoaie de vin grecesc şi cipriot.

Maturat inițial în butoaie selectate de stejar alb american, ex-Kentucky Bourbon de 200 l este ulterior transferat cu grijă, pentru finisare, în butoaie de 225 de litri de vin Amarone, provenite de la o cramă de familie situată în Fumane, regiunea Valpolicella, Italia.

Expresia Ruby Port se remarcă printr-o dulceață aparte, cu note de fructe roșii, care completează perfect notele de vanilie imprimate de butoiului de bourbon în care a fost maturată.

Vinul grecesc Vradiano influențează gustul noii variante Carpathian Single Malt Vradiano prin notele sale de vanilie. Şi acesta a beneficiat de o primă maturare, timp de trei ani, în butoaie de stejar alb american ex-Kentucky bourbon, la prima umplere, cu o capacitate 53 de galoane.

Carpathian Single Malt este disponibil acum pentru consumatorii și cumpărătorii din România, ȋn varianta de 0,7 l, prin intermediul magazinului online www.iconicdrinks.shop, parte din Alexandrion Group și prin intermediul website-ului de brand www.carpathian-singlemalt.com. De asemenea, produsul poate fi achiziţionat și din magazine specializate, locaţii HoReCa și de retail, premium și poate fi comandat pe alte platforme de e-commerce specializate, din toată ţara.

Carpathian Single Malt este produs integral din orz românesc. Este distilat, maturat şi ȋmbuteliat la Distileriile Alexandrion Saber 1789, localizate ȋn Bucov, judeţul Prahova, ȋn apropierea Munţilor Carpaţi.

Citeste si:
Festivalul femeii în București, pentru 3 zile: unde va avea loc
Festivalul femeii în București, pentru 3 zile: unde va avea loc

Alexandrion Group producător și distribuitor de băuturi spirtoase și vinuri din România și singurul producător de single malt din țară. Grupul are o istorie de peste 200 de ani în industria de băuturi spirtoase locale, producând unele dintre cele mai puternice mărci din România, la DISTILERIILE ALEXANDRION SABER 1789. Începând cu anul 2018, Grupul și-a extins activitatea, completându-și portofoliul cu vinuri, liniștite și spumante.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Alexandrion Group a ajuns la 13 variante ale gamei Carpathian Single Malt Whisky