Lectură de un minut

09 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Italienii de la Alce Nero intră în supermarketuri, băcănii și pe eMag marketplace cu produse bio

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Importatorul și distribuitorul Mico Total Distribution a semnat un contract de distribuție exclusivă în România pentru brandul italian de produse bio Alce Nero, care se vor regăsi în marile lanțuri de magazine și online, pe eMAG marketplace, potrivit unui comunicat de presă.      

Înfiinţată în 1978, compania Alce Nero, cu afaceri de 90 de milioane de euro, reprezintă un consorțiu de peste 1.000 cultivatori şi producători de produse certificate eco. Producţia este 100% internă, compania având peste 600 de hectare convertite în agricultură organică.

Alce Nero oferă o gamă de produse ce folosesc ingrediente 100% organice, de la paste făinoase, sosuri de roșii, orez, năut, la biscuiți, ciocolată, gemuri, ulei de măsline etc.

„Pentru că segmentul de piață căruia adresăm este format din consumatori preocupaţi de o alimentaţie sănătoasă, strategia pe care o urmărim este de dezvoltare a portofoliul de produse “clean label”, care înregistrează o creştere dinamică în România, a declarat Mirela Roşca, executive manager Mico Total Distribution.

Mico Total Distribution a încheiat deja contracte cu lanțuri comerciale internaționale, băcănii de familie și platforme de e-commerce, prin care asigură distribuția produselor în toată țara. Astfel, produsele Alce Nero pot fi găsite în rețelele de supermarketuri/hipermarketuri Mega Image, Carrefour, Cora, în băcăniile Real Foods, Grande Mercato, Dasano, magazinele Bebe Tei, precum și pe eMAG Marketplace.

Se estimează că până în 2024, piața globală a produselor catalogate “clean label” (eticheta curată - n.r.) va ajunge la 51,14 miliarde de dolari.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Italienii de la Alce Nero intră în supermarketuri, băcănii și pe eMag marketplace cu produse bio