Lectură de 2 minute

12 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Al doilea centru logistic al Auchan România a obținut certificarea BREEAM

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Centrul logistic Auchan din Călan obține certificarea BREEAM pentru sustenabilitate și impact redus asupra mediului
Inaugurat în februarie 2022, al doilea centru logistic al Auchan România, situat în orașul Călan, din județul Hunedoara, a obținut certificarea BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assesment Methodology), care atestă garanția sustenabilității și impactul redus asupra mediului.  

Sursa foto: Auchan Romania

Clădirea dispune de o capacitate de depozitare de 22.000 de metri pătrați, atât pentru produse ambientale, cât și pentru produse cu temperatură controlată, și are peste 67.000 de metri pătrați în total, incluzând spații verzi și diverse zone de facilități pentru personal și transportatori.

În urma analizei BREEAM, centrul logistic Auchan de la Călan a obținut calificativul Very Good și punctaje de peste 50% la criteriile de sustenabilitate evaluate, precum nivelul poluării, secțiunea transport, managementul consumului responsabil de apă și materiale folosite, utilizarea terenului și ecologie, eficiența energetică, dar și sănătatea și wellbeing-ul ocupanților clădirii. Cel mai bun scor a fost obținut pentru managementul deșeurilor, respectiv 71%.

Continuăm implementarea de noi sisteme verzi, precum montarea unui sistem de panouri solare, prin care suntem încrezători că vom trece pe viitor la un scor Outstanding.

Dan Fotescu, Director Logistică Auchan Retail România

„Avem în plan în perioada următoare certificări de eficiență energetică și pentru clădiri sustenabile, iar această certificare reprezintă un prim pas important făcut de echipele noastre. Vom continua să accelerăm aceste procese în perioada următoare.” a declarat Corina Dospinoiu, responsabil CSR Auchan Retail România.

O construcție clasificată BREEAM este un mediu mai durabil ce sporește bunăstarea persoanelor care trăiesc și lucrează în ea și contribuie, de asemenea, la protejarea resurselor naturale.

Procesul de certificare BREEAM, metoda de evaluare a sustenabilității a instituției de cercetare Building Research Establishment, din Marea Britanie, este un instrument cu ajutorul căruia proiectul unei clădiri, execuția și modul de utilizare pot fi influențate pentru a îndeplini o serie de obiective de mediu. BREEAM este prima și cea mai răspândită metodă de evaluare a clădirilor din lume, iar rezultatul evaluării constituie un punctaj în funcție de care este eliberat un certificat cu un anumit nivel.

Citeste si:
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni

Auchan România are în portofoliu 291 de magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 6 supermarketuri și 252 de magazine de ultraproximitate MyAuchan, din care peste 200 în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro. Cu o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de Euro, Auchan propune locuitorilor din orașele în care sunt prezente magazinele sale un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount responsabil, cu toate preţurile mici, permanent. În 2021, Auchan a obținut medalia Customers’ Friend și statutul Customers’ Friend - Superior Excellence.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Al doilea centru logistic al Auchan România a obținut certificarea BREEAM