Lectură de 2 minute

31 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Agrosel înfiinţează o companie prin care va vinde semințe premium prin brandul Hektar

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

AGROSEL, prima stațiune de cercetare privată de semințe din România, înființează HEKTAR SEEDS, companie care se va adresa exclusiv clienților profesioniști din legumicultură, prin brandul premium HEKTAR. 

Sursa foto: Agrosel

După o experiență de 28 de ani în industrie, 18 ani de cercetare și urmând strategia de dezvoltare pe termen lung, am decis înființarea HEKTAR SEEDS, prin desprinderea liniei de business profesionale, axată pe cercetare și sprijin pentru producătorii profesioniști din legumicultură.

Levente Szell, Director General, Co-acționar AGROSEL

În ultimii 10 ani, AGROSEL a reușit dublarea cifrei de afaceri și omologarea în Lista oficială a României a peste 100 de varietăți de legume cu genetică românească, ameliorate în Câmpia Turzii. Aceste varietăți sunt perfect adaptate condițiilor pedoclimatice, tehnologice și de cultură din țară și din zona balcanică.

Compania AGROSEL investește anual peste 500.000 euro în cercetare. Investiția totală însumează câteva milioane de euro.

HEKTAR SEEDS este deja operațională din ianuarie 2023.

Compania AGROSEL a închis anul 2022 cu o creștere a veniturilor de aproape 8% față de 2021, ajungând la o cifră de afaceri de peste 54 de mil. lei și un profit operațional de aprox. 9 mil. lei.

Pentru AGROSEL fost un an dificil, cauza fiind creșterea costurilor de producție cu două cifre procentuale la toate materiile prime de la semințe, la ambalaje, energie și forță de muncă.

Citeste si:
Concerte rock în Promenada Mall: ce trupe vin și care este programul concertelor
Concerte rock în Promenada Mall: ce trupe vin și care este programul concertelor

AGROSEL este o afacere de familie, înființată în anul 1998, fiind unul dintre cei mai importanți producători de semințe, dar și amelioratori de plante legumicole din sectorul privat din România. Încă de la început, compania și-a propus să contribuie la redresarea sectorului legumicol din România.

Activitatea stațiunii de cercetare HEKTAR se desfășoară pe o suprafață de 4ha și este dotată cu cele mai performante echipamente și sisteme specifice acestei industrii. Principalele segmente care se ameliorează aici sunt: ardei gogoșar, ardei kapia, ardei gras, castraveți cornichon, vinete și tomate.

Compania are peste 100 de angajați, deține cea mai mare și automatizată platformă de prelucrare din industrie și cea mai modernă platformă de cercetare legumicolă din România, ambele situate în Câmpia Turzii.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Agrosel înfiinţează o companie prin care va vinde semințe premium prin brandul Hektar