Lectură de 3 minute

23 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Agroland Agribusiness raportează venituri de 19 milioane de lei

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Agroland Agribusiness, companie antreprenorială românească, parte a grupului Agroland, specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultură, raportează venituri din exploatare de 19 milioane de lei în primul trimestru din 2023, o creștere cu 19% față de aceeași perioadă a anului trecut. În primele trei luni din acest an, cheltuielile au crescut cu 23% comparativ cu primul trimestru din 2022, din cauza presiunii inflaționiste, rezultând astfel scăderea EBITDA cu 19%, până la 1,2 milioane de lei, în timp ce profitul net a scăzut cu 36% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, ajungând la 0,5 milioane de lei. 

Sursa foto: Agroland

La nivelul veniturilor pe categorii, în primele trei luni din 2023, compania a înregistrat cea mai mare creștere la nivelul pesticidelor, o majorare cu 47%, până la 6,4 milioane de lei. A doua cea mai importantă creștere a fost înregistrată la nivelul semințelor input, care au generat venituri de 6,1 milioane de lei, o creștere cu 3%. În primul trimestru din 2023, activitatea de trading de cereale a generat venituri de 2,1 milioane de lei.

În ceea ce privește celelalte categorii, la nivelul fertilizanților a fost înregistrată o scădere de 7%, până la 7,1 milioane de lei, cauzată de volatilitatea prețurilor care au crescut în cel de-al treilea trimestru din 2022, dar au scăzut masiv în ultimul trimestru al anului trecut și au generat un comportament atipic din partea fermierilor. Aceștia au decis să nu vândă produsele recoltate, limitându-și lichiditățile și, implicit, posibilitatea de a achiziționa fertilizanți.

În primul trimestru al anului, Agroland Agribusiness a facturat un număr de 320 de clienți, în creștere cu 23% față de aceeași perioadă a anului trecut, ca urmare a consolidării relației cu partenerii existenți, a creșterii vizibilității companiei și atragerii de noi clienți.

În data de 14 iunie 2023, Agroland Agribusiness va plăti dividendele către acționarii care dețin acțiuni AAB la data de înregistrare de 26 mai 2023. Suma brută totală a dividendului este de 843.750 lei din profiturile înregistrate în 2022, iar dividendul brut pe acțiune este de 0,15 lei.

Acțiunile Agroland Agribusiness sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 15 iunie 2021 și se tranzacționează sub simbolul AAB. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 30 de milioane de lei.

Agroland Agribusiness este o companie antreprenorială românească, specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultură. Compania activează în acest moment în zona de Sud a țării, respectiv în județele Dolj, Olt, Mehedinți, Argeș, Teleorman, Vâlcea, Gorj, Dâmbovița, Ilfov, Ialomița, Călărași, Tulcea, Brăila și Constanța. Principalele inputuri agricole comercializate de Agroland Agribusiness sunt fertilizanții, pesticidele, semințele și combustibilii, astfel, compania comercializează întregul set de inputuri necesare fermierilor. În plan secundar, Agroland Agribusiness este implicată și în trading-ul cu cereale, activitate prin care achiziționează cereale de la fermieri și le valorifică către traderii mari care operează doar în puncte fixe sau doar în porturi. Astfel, Agroland Agribusiness operează ca un furnizor pentru fermieri, atât prin inputurile pe care le comercializează, dar și ca potențial cumpărător al culturilor fermierilor. Acțiunile Agroland Agribusiness sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 15 iunie 2021 sub simbolul AAB.

Citeste si:
Grupul RodBun a obținut un credit de peste 100 de milioane de euro de la un sindicat de bănci. Ce va face cu banii
Grupul RodBun a obținut un credit de peste 100 de milioane de euro de la un sindicat de bănci. Ce va face cu banii
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Agroland Agribusiness raportează venituri de 19 milioane de lei