Lectură de 3 minute

07 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Agroland a inaugurat primul magazin Mega din Sibiu și vrea să mai deschidă alte două, în Bârlad și Balș, până la sfârșitul anului

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Grupul Agroland intră pe piața din Sibiu, prin deschiderea primului magazin din oraș, în urma unei investiții de 200.000 euro, în care nu sunt incluse stocurile de marfă. Acesta este cel de-al zecelea magazin Mega inaugurat de Agroland în 2021. Reprezentanții rețelei au în plan ca, până la sfârșitului acestui an, să mai deschidă două unități Mega, în Bârlad (jud. Vaslui) și Balș. 

Agroland Mega Sibiu este situat în nordul orașului, în incinta Prima Shopping Center, cel mai nou parc comercial din oraș, deschis publicului începând de astăzi. Cel mai nou magazin Mega din rețea are o suprafață de 675 metri pătrați, dintre care 603 sunt destinați magazinului propriu-zis, iar 72 sunt utilizați pentru depozitarea mărfii.

Agroland Mega Sibiu are o ofertă care cuprinde circa 3.000 de produse, din gamele: produse pentru grădină; produse destinate animalelor de companie; produse pentru hobby farming, casă și gospodărie.

Cu ocazia inaugurării, cumpărătorii vor avea oferte speciale și promoții, în special pe segmentul de grădinărit și îngrijire a animalelor de companie. Fondatorii rețelei estimează pentru acest magazin un trafic mediu zilnic de aproximativ 250 – 300 de persoane și vânzări în valoare de peste 810.000 euro, în primul an de activitate și să genereze profit, din 2022.

Suntem încântați că am deschis al zecelea magazin Agroland Mega, din 2021, și că această inaugurare a avut loc în Sibiu, un oraș cu un potențial ridicat pentru business-ul nostru. Ne doream de mai mult timp să ajungem aici, dar acum ni s-a oferit oportunitatea, prin colaborarea cu dezvoltatorul Oasis Retail Development.

Am convingerea că sibienii vor adopta foarte rapid conceptul Pet & Garden, pe care ne concentrăm acum, la fel cum s-a întâmplat și în cazul celorlalte magazine MEGA pe care le-am deschis anul acesta. Acest concept este cel mai dinamic în Europa de Vest, la nivelul retailului specializat, iar obiectivul nostru este ca, până la finele lui 2022, să atingem numărul de 30 de magazine MEGA deschise, iar astfel să devenim cel mai important jucător din regiune", spune Horia Cardoș, fondator și director general al Agroland.

2021, an profitabil pentru produse dedicate grădinăritului

Fondatorul Agroland consideră că gamele destinate animalelor de companie și grădinăritului se vor menține la același nivel și în ultimul trimestru din 2021, nefiind afectate de restricțiile generate de pandemie.

„Anul acesta a fost foarte bun din punct de vedere al prețului cerealelor și al producției și văd cu bucurie că micii fermieri și antreprenorii români din agribusiness sunt tot mai dedicați afacerilor lor", a mai punctat Horia Cardoș.

Citeste si:
Agroland: platforma avicolă Mihăilești a vândut peste 15 milioane de ouă în prima parte a anului 
Agroland: platforma avicolă Mihăilești a vândut peste 15 milioane de ouă în prima parte a anului 

Agroland Sibiu nu reprezintă doar prima unitate din rețea deschisă în oraș, ci și cea dintâi în care a fost implementată noua identitate vizuală promovată de Grupul Agroland, care va fi prezentă în toate magazinele MEGA din țară, foarte curând.

Conceptul Agroland Mega a fost lansat în 2017, și se referă la magazine specializate, cu produse dedicate grădinăritului, îngrijirii animalelor de companie și hobby farming-ului, având o suprafață mai mare cu 300% decât magazinele Agroland tradiționale.

Agroland este una dintre cele mai amri rețele de magazine cu produse pentru gardening, pet care și hobby farming din România, are capital 100% românesc și a fost fondată în 1997, la Timișoara, de către antreprenorul Horia Cardoș.

În prezent, rețeaua Agroland are peste 250 de magazine, localizate în 29 de județe, și peste 2,2 milioane de clienți pe an. Printre produsele comercializate se află: produse pentru grădinărit - seminţe, material săditor, fertilizanți, echipamente, hrană și accesorii pentru animale de companie, precum și pui de o zi, furaje echipamente pentru ferme mici şi medii şi hrană și accesorii pentru animale de companie. Grupul Agroland a înregistrat o cifră de afaceri de 38,4 milioane de euro, la finalul anului 2020, și are peste 300 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Agroland a inaugurat primul magazin Mega din Sibiu și vrea să mai deschidă alte două, în Bârlad și Balș, până la sfârșitul anului