Lectură de 3 minute

17 Mar 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de carne de pui Agricola elimină antibioticele din lanțul de producție

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Începând cu luna martie, două dintre mărcile producătorului românesc de pui Agricola sunt prezente pe raft într-o nouă formulă de ambalare, dar și cu promisiunea de a nu se mai folosi antibiotice în lanțul de producție al acestora.

Ca urmare a trendului și evoluțiilor internaționale privind reducerea până la excludere a tratamentelor cu antibiotice la păsări, Agricola își asumă să facă această trecere în abordarea îngrijirii și creșterii puilor proveniți de la găini cu creștere lentă – niciodată antibiotice în lanțul de producție pentru produsele Puiul Fericit și Cocoșelul de Pădure, de la vârsta de o zi și până la sacrificare. În situațiile care necesită grijă față de bunăstarea păsărilor, au fost găsite soluții alternative, iar astăzi compania folosește exclusiv preparate naturiste: extracte din plante și uleiuri esențiale, care se adaugă unui program specializat de vaccinare.

„Am luat astfel, după aproape doi ani de muncă susținută, decizia să lansăm în piață conceptul NEVER EVER ANTIBIOTICS – crescut 100% fără antibiotice. Brandul nostru și-a asumat cu responsabilitate deschiderea acestui nou segment în piața cărnii de pasăre din România, acela al puilor proveniți din găini cu creștere lentă, cunoscuți de consumatorii noștri drept Puiul Fericit și Cocoșel de Pădure – primul coquelet proaspăt autohton. Am crescut această nișă pentru consumatorii care doresc un plus de calitate și sănătate oferindu-le un pui dintr-o rasă distinctă, crescut la sol pentru o perioadă de timp cu minim 50% mai mare decât în cazul puiului standard, hrănit exclusiv vegetal, din care 70% porumb, controlând în totalitate reproducția, incubația, hrana, densitățile mici de creștere a puilor, abatorizarea într-o capacitate dedicată și vânzarea'' declară Tatiana Cimpoeșu, Vicepreședinte Agricola.

Uniunea Europeană interzice folosirea antibioticelor ca stimulent în creșterea puilor, permițând însă administrarea lor doar pentru a trata eventuale boli, și asta doar în baza unei decizii a medicului veterinar. Cu toate acestea, 7 din 10 consumatori din România consideră că în carnea de pui există și reziduuri de antibiotic.

Directorul Divizie Zootehnică AGRICOLA, Florin Apolțan, afirmă: “Este absolut necesar să echilibrăm responsabilitatea globală privind reducerea incidenței dezvoltării bacteriilor rezistente cu bunăstarea păsărilor. De asemenea, considerăm că sănătatea oamenilor – un sistem imunitar puternic – și bunăstarea lor sunt datoria noastră, ca producător de hrană. În egală măsură, credem că putem contribui astfel, în mod real și onest, la diminuarea temerilor din percepția oamenilor. Credem cu tărie că acesta reprezintă un pas semnificativ către obținerea în viitor a puiului organic românesc”.

Agricola este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România şi principalul exportator din această categorie, care în septembrie 2022 va împlini 30 de ani de la înfiinţare. Compania deţine în prezent 15,4% din piaţa cărnii de pui.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de carne de pui Agricola elimină antibioticele din lanțul de producție