Lectură de 2 minute

27 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Agra Asigurări lansează un nou produs pentru fermierii români. Ce acoperă noua asigurare

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Agra Asigurări, companie care activează în domeniul asigurărilor agricole, își extinde oferta de portofoliu cu un nou produs specializat pentru asigurarea plantațiilor de afin pe rod sau nou înființate, cât și pentru plantațiile pomicole nou înființate, împotriva daunelor produse de riscul de grindină.
 

 

Sursa foto: Mario Mendez / Unsplash

În ultimii ani, sectorul agricol a fost tot mai afectat de evenimente meteorologice extreme. Grindina, ploile torențiale, inundațiile și secetele cauzate de schimbările climatice au condus la scăderea producției, potrivit datelor Comisiei Europene.

Astfel, prin intermediul noului produs, compania s-a adaptat nevoii crescute a fermierilor de a achiziționa o poliță de asigurare, pe fondul pagubelor cauzate de grindină, fenomen care se manifestă tot mai intens și tot mai rapid, acest fenomen își face apariția chiar și în lunile de primăvară.

Datele asigurătorului agricol arată că unele zone protejate cu rachete antigrindină au înregistrat daune considerabile produse de acest fenomen, județele cele mai afectate fiind Vrancea și Iași.

Pentru plantațiile pomicole pe rod, compania asigură rodul plantațiilor de afin împotriva grindinei, fermierul având obligativitatea de a asigura întreaga suprafață plantată cu aceeași cultură sau specie, chiar dacă soiurile sunt diferite.

De asemenea, pentru plantațiile pomicole nou înființate sau de arbuști fructiferi care nu sunt pe rod, fermierul trebuie să asigure întreaga suprafață plantată cu aceeași cultură sau specie.

În plus, asigurătorul are flexibilitate în stabilirea sumei asigurate, cu un plafon de 100.000 lei/ha, ce poate fi suplimentat în funcție de soi și tipul de cultură. Pentru riscul de grindină franşiza reprezintă 15% din suma asigurată pe suprafaţa dăunată.

Poliţa de asigurare pentru plantațiile de afin pe rod poate fi subvenţionabilă prin Submăsura 17.1, program prin care fermierii îşi pot recupera de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale până la 70% din componența eligibilă a primei de asigurare.

Citeste si:
Bogdan Vlad preia funcția de CEO al holdingului ROCA Agri RDF
Bogdan Vlad preia funcția de CEO al holdingului ROCA Agri RDF

Un beneficiu pentru fermieri este modelul eficient de evaluare a daunelor. Astfel, perioada de timp din momentul avizării și până ce asiguratul îşi primeşte banii în cont este una scurtă, fermierii nefiind nevoiți să aștepte până la recoltare.

Evaluarea pagubelor produse de riscurile asigurate este transparentă și rapidă şi se realizează de către o echipă specializată de evaluatori, formată din ingineri agronomi, împreună cu fermierul.

Plata daunelor se realizează în maximum 30 de zile de la semnarea protocolului final de daună pentru plantațiile de afin pe rod.

La final, avizarea daunelor se face digital, fără multă birocrație, online pe website la secțiunea Avizări Daune sau prin intermediul portalului Agra Asigurări.

Fermierii beneficiază acum și de un termen prelungit până la data de 15 mai 2023 pentru plantațiile horticole.

Compania Agra Asigurări activează pe piața din România din anul 2016, oferind produsele sale de asigurare și fermierilor locali, fiind singurul asigurător specializat pe domeniul agricol.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Agra Asigurări lansează un nou produs pentru fermierii români. Ce acoperă noua asigurare