Lectură de 2 minute

10 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Afaceri în creștere pentru producătorul de hârtie igienică Elfi, în 2021: „O familie alocă între 40 și 70 lei”

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul român de hârtie igienico-sanitară Elfi anunță încheierea anului 2021 cu o cifră de afaceri estimată la 30 de milioane de lei, în creștere față de 2020, când raporta un rulaj de 26 de milioane de lei. Pentru acest an, compania vizează investiții în zona logistică și în eficientizarea procesului de producție.

Elfi și-a crescut vânzările în 2021 și a adăugat noi clienți în portofoliu. În prima jumătate a anului, compania a înregistrat afaceri de 15 milioane de lei, cu o creștere de aproape 20% față de primele șase luni din 2020. Elfi își propune menținerea trendului ascendent și în 2022 estimează o majorare de aproximativ 20% a cifrei de afaceri.

„Contextul pandemic a venit și cu efecte pozitive asupra comportamentului consumatorilor, făcându-i pe aceștia mai responsabili, ducând la o reducere a risipei de produse achiziționate și la creșterea preferinței pentru produse autohtone. Comerțul online a crescut, tot mai mulți români orientându-se spre acest segment de piață. În medie, lunar, o familie alocă între 40 și 70 lei pentru achiziționarea de produse precum hârtie igienică, prosoape de hârtie sau șervețele, a declarat Adrian Constantin, director general al Elfi.

Investiție într-o nouă linie de producție Elfi

Pentru 2022, compania planifică începerea unui nou proiect pentru punerea în funcțiune a unei noi linii de producție. Proiectul va fi demarat în a doua jumătate a anului 2022 și va fi finalizat în 2023. Noua linie de producție va avea o capacitate de 600 tone și poate prelucra atât hârtie igienică, cât și prosoape.

Mai mult, începutul anului 2022 va fi marcat de finalizarea proiectului pentru instalarea de panouri fotovoltaice la fabrica din localitatea Albota, județul Argeș, având ca țintă asigurarea a 20% din consumul de energie electrică.

Înființată în 2003, Elfi este unul dintre producătorii și distribuitorii de hârtie igienică și prosoape de hârtie din România. Compania este distribuitor pentru mari retaileri internaționali, precum Auchan sau Metro și pentru lanțuri de magazine tradiționale, precum Annabella, Diana, Dacia, Prima, Jam, Darina, Dcneu și multe altele. Portofoliul său include toată gama de hârtie igienică, de la cea standard, la produse premium, precum și o gamă largă de prosoape de hârtie de diferite dimensiuni și ambalate în diverse moduri, acoperind toate segmentele de piață: low, mediu și premium.

În prezent, compania Elfi este formată din 30 de angajați și a înregistrat în 2020 afaceri de peste 26,6 milioane de lei și un profit de 1,5 milioane de lei.

Citeste si:
Brandul românesc Pufina ”îmbracă haine de sărbătoare” și lansează hârtia igienică cu miros de brad
Brandul românesc Pufina ”îmbracă haine de sărbătoare” și lansează hârtia igienică cu miros de brad
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Afaceri în creștere pentru producătorul de hârtie igienică Elfi, în 2021: „O familie alocă între 40 și 70 lei”