Lectură de 2 minute

15 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Afaceri de 84,4 milioane lei pentru Alumil: ce investiții are în plan compania

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Alumil Rom Industry a anunțat afaceri de 84,4 milioane de lei, în trimestrul III 2023, în creștere cu 5% față de aceeași perioadă a anului trecut. Profitul înregistrat în primele nouă luni este de 4,6 milioane de lei, mai mare decât profitul total bugetat pentru întreg anul 2023, cu 5%.

Sursa foto: ALUMIL

În conformitate cu strategia anunțată, Alumil Rom Industry a finalizat recent inaugurarea HUB-ului din Slatina, care include un showroom, spații de birouri și depozit. HUB-ul, care are rolul de a îmbunătăți serviciile pentru clienți, are potențialul de a deveni un centru important pentru dezvoltarea companiei în regiunea Oltenia. Anul trecut, Alumil România a deschis HUB-uri regionale în Cluj-Napoca și Iași, precum și un al doilea showroom în Cluj, care la un an de la lansare, are peste 300 de vizitatori.

Alumil continuă, de asemenea, investițiile în transformarea digitală a proceselor de business. Compania a demarat încă de acum trei ani implementarea de automatizări, cu ajutorul tehnologiei RPA, în cadrul diviziei Operațional și Comercial, iar în prezent testează integrarea aplicațiilor de inteligentă artificială.

O a treia direcție importantă de investiții în cadrul Alumil Rom Industry este cea a dezvoltării sustenabile. Alumil este una dintre puținele companii din lume care a primit, la nivel de grup, certificarea „OK Recycled“ din partea TÜV AUSTRIA, precum și certificatul internațional „Cradle-to-Cradle“ (C2C) - Silver pentru o gamă extinsă de produse.

Sistemele arhitecturale din aluminiu comercializate de companie nu au doar un impact ecologic minim, ci și performanțe deosebite de izolare termică. Produsele Alumil asigură economii substanțiale de energie, cu o reducere de până la 50% a costurilor lunare de încălzire și răcire.

Alumil Rom Industry SA este, începând din 1997, subsidiară a grupului Alumil Aluminium Industry SA. Grupul, care deține 12 fabrici în șase țări, este unul din liderii europeni în materie de extrudare aluminiu. Unitățile sunt specializate în design-ul și producția sistemelor arhitecturale de aluminiu, acoperind toate tipurile de aplicații cunoscute în acest domeniu.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Afaceri de 84,4 milioane lei pentru Alumil: ce investiții are în plan compania