Lectură de 4 minute

24 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Aerolith – blaturi de bucătărie din piatră naturală, create cu grijă pentru natură  

Advertorial

Abonează-te pe  

Aerolith, lider în blaturi din piatră naturală pe piața din România, îți pune la dispoziție o gamă variată de blaturi din cuarț și piatră sinterizată. Cu peste 20 de ani de experiență în prelucrarea pietrelor naturale, Aerolith pune preț pe sustenabilitate și grija pentru natură.

Sursa foto: Aerolith

Principala misiune a companiei este de a le oferi oamenilor produse din piatră naturală, în variate culori și modele, axându-se pe design și sustenabilitate.

Aerolith folosește utilaje moderne pentru crearea blaturilor din piatră naturală. Acestea au un consum mic de energie și nu poluează mediul înconjurător.

Cu ajutorul acestor aparate, Aerolith creeaza blaturi de bucătărie și de baie, trepte, glafuri etc. din materiale de înaltă calitate.

“Folosim materiale de calitate, precum piatră sintetizată, cuarț și granit pentru a crea blaturi care să reziste provocărilor zilnice cu brio. De la lovituri, la zgârieturi și până la pete de ulei sau alimente, este important ca blaturile noastre să aibă o rezistență ridicată. În plus, materialele folosite sunt naturale. De exemplu, piatra sinterizată este obținută din materiale 100% naturale, acestea fiind supuse la presiuni și temperaturi foarte ridicate, ceea ce le face să se unească într-o masă solidă. De asemenea, cuarțul Coante este fabricat dintr-un minereu natural, conținând cuarț în proporție de 95%, care este combinat cu rășini și polimeri pentru a obține blaturi durabile, dar care să aibă și un aspect plăcut.”, declară Valentin Caloianu, CEO-ul Aerolith.

Aerolith nu este un brand oarecare, ci unul care pune preț atât pe calitate și aspect, dar și pe mediul înconjurător. Prin urmare, pe lângă faptul că dorește să înfrumusețeze casele oamenilor cu produse de calitate ce dau un aspect luxuriant locuinței, Aerolith face acest lucru într-un mod sustenabil, ecologic și reciclabil. Protejarea naturii și a mediului înconjurător este una dintre principalele preocupări ale companiei.

Protejarea mediului și sustenabilitatea, principala preocupare a Aerolith

Românii își îndreaptă tot mai mult atenția spre sustenabilitate și protejarea mediului înconjurător, arată un studiu realizat de iSense Solution în 2022. Rezultatele studiului au arătat că 63% dintre români sunt preocupați de mediul înconjurător, 81% iau măsuri pentru protejarea mediului, 83% sting lumina când ies din cameră, 74% practică colectarea selectivă a deșeurilor, 64% economisesc apă, 60% reutilizează diverse produse în alt scop decât cel pentru care au fost create, 42% evită utilizarea obiectelor din plastic (cum ar fi paiele), iar 40% au declarat că au ales să cumpere produse doar de la companii care sunt implicate în protejarea mediului înconjurător.

În plus, 72% dintre respondenți au declarat că preferă să achiziționeze produse de la companii care protejează mediul și pun accent pe sustenabilitate.

Citeste si:
Neakaisa.ro se așteaptă la o comandă medie online de 1.800 de lei
Neakaisa.ro se așteaptă la o comandă medie online de 1.800 de lei

Tocmai de aceea Aerolith și-a luat angajamentul de a gestiona impactul pe care activitatea companiei îl are asupra mediului înconjurător, în urma prelucrării pietrei naturale. Prin urmare, Aerolith a făcut o prioritate din protejarea mediului și sustenabilitate.

Aerolith folosește panouri fotovoltaice pentru a reduce impactul asupra amprentei de carbon din atmosferă, generând propria energie electrică. În acest mod, compania reduce poluare mediului înconjurător având în vedere că energia clasică este obținută prin arderea de combustibili sau cărbuni.

“În calitate de CEO al companiei am realizat cât de important este să facem tot posibilul să protejăm mediul înconjurător și să ne implicăm în domeniul sustenabilității. Îmi face plăcere să vă spun că astăzi, Aerolith folosește panouri fotovoltaice, pentru energie și reciclează apa folosită pentru a reduce amprentă asupra mediului.”, sustine Valentin Caloianu, CEO-ul Aerolith.

În plus, materialele folosite în fabricarea blaturilor sunt naturale, ceea ce înseamnă că în timpul prelucrării acestora mediul înconjurător nu este poluat.
Ba mai mult, apa care este folosită în procesul de prelucrare a pietrei este refolosită astfel încât să nu se piardă. Apa folosită este filtrată, apoi este recirculată pentru a preveni cât mai mult risipa. Apa este reutilizată intern, astfel încât nu se devarsă în nicio apă. În plus, apa care nu mai poate fi refolosită sau purificată este depozitată în containere speciale care apoi este preluată de autoritățile specializate în reciclarea acesteia. În acest mod Aerolith se poate lăuda cu un procent de 0% deversare a apelor în mediul natural.

O altă politică importantă a companiei este politică “ZERO deșeuri”. Aici nimic nu se aruncă. Totul se refolosește. De exemplu, resturile de materiale sunt folosite pentru a crea alte obiecte. Din piatră se pot crea suporturi pentru pahare, tocătoare pentru bucătărie, obiecte decorative pentru casa etc. De asemenea, din piatră ornamentală se poate crea mozaic decorativ pentru grădini.

Dacă nu ne crezi pe cuvânt, te poți convinge chiar tu de acest lucru. Aerolith îți oferă privilegiul de a vedea cu ochii tăi procesul de producție, făcând o vizită la fabrică.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Aerolith – blaturi de bucătărie din piatră naturală, create cu grijă pentru natură