Lectură de un minut

14 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Adidas înregistrează cele mai slabe rezultate financiare din ultimii 30 de ani

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Producătorul german de echipament sportiv Adidas a înregistrat anul trecut primele pierderi din 1992, în condiţiile în care directorul general Bjorn Gulden ia măsuri pentru redresarea brandului, după problemele cu artistul american Kanye.

 

Sursa foto: Adidas

În octombrie 2022, Adidas a încetat să mai vândă pantofi sport Yeezy, rezultatul colaborării cu Kanye West, numit acum "Ye", după ce acesta a făcut mai multe remarci antisemite pe social media şi în interviuri. Pierderea acestei linii foarte profitabile de produse a afectat vânzările realizate de Adidas, notează Agerpres.

În primul an în funcţie al lui Bjorn Gulden, el a reluat vânzările de pantofi sport Yeezy pentru a goli stocul, în timp ce a încercat să majoreze vânzările mărcilor de încălţăminte, cum ar fi Samba şi Gazelle, şi să îmbunătăţească relaţiile cu retailerii. La Bursa de la Frankfurt, acţiunile Adidas s-au redresat, înregistrând o performanţă mai bună decât titlurile Nike şi Puma, de cât a preluat conducerea Gulden.

Adidas se aşteaptă la o îmbunătăţire a afacerii sale de bază, excluzând Yeezy, în 2024, cu o creştere de peste 10% în semestrul doi. Board-ul va propune menţinerea nemodificată a dividendelor pentru 2023, la 0,70 euro pe acţiune, chiar dacă compania a raportat pierderi nete de 58 milioane de euro, primele din 1992.

În trimestrul patru din 2023, vânzările de încălţăminte au crescut cu 8% iar cele de îmbrăcăminte au scăzut cu 13%.

Adidas se aşteaptă în acest an la o scădere a vânzărilor în America, a doua sa mare piaţă, în timp ce previzionează o redresare mai solidă în China, cu o creştere de peste 10%, după un avans de 8% în 2023.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Adidas înregistrează cele mai slabe rezultate financiare din ultimii 30 de ani