Lectură de un minut

28 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Adidas atenuează pierderile cauzate de încheierea colaborării cu Kanye West

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Adidas a reuÈ™it să îÈ™i menÈ›ină pierderile sub nivelul aÈ™teptat anterior. DeÈ™i brandul de îmbrăcăminte sportivă a rupt legăturile cu controversatul rapper Kanye West, pantofii săi Yeezy se vând în continuare ca pâinea caldă.   

 

Sursa foto: Unsplash

În loc de o pierdere operaÈ›ională de 700 de milioane de euro, Adidas ar putea pierde acum "doar" 450 de milioane de euro, deoarece „faimoÈ™ii” săi pantofi de sport Yeezy salvează situaÈ›ia pentru ultima oară. În orice caz, decizia de a continua să le vândă până la urmă se dovedeÈ™te a fi o lovitură financiară, potrivit retaildetail.eu.

Pantofii controversatului rapper sunt în continuare un succes uriaÈ™, chiar dacă Adidas a oprit colaborarea în toamna anului trecut, după ce Kanye West a rostit în repetate rânduri comentarii rasiste È™i antisemite.

Alte patru milioane de perechi de adidaÈ™i ar fi adus încasări de 508 milioane de euro. DeÈ™i Adidas a promis că va dona o parte din încasări în scopuri caritabile, încă nu a dezvăluit cât È™i cui.

În al doilea trimestru al anului 2023, vânzările au scăzut într-adevăr cu 5%, la 5,34 miliarde de euro, din cauza efectelor valutare negative: excluzând acestea, vânzările au rămas stabile. Adidas a reuÈ™it, de asemenea, să scoată un profit operaÈ›ional modest de 176 de milioane de euro.

Pe întregul an, compania germană se aÈ™teaptă acum la o scădere a vânzărilor cuprinsă între 3 È™i 6 %, față de scăderea de 7-9 % pe care o preconiza iniÈ›ial.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Adidas atenuează pierderile cauzate de încheierea colaborării cu Kanye West