Lectură de 4 minute

14 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Abris susține investiția Alsendo în platforma cehă Zaslat

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Abris Capital Partners (“Abris”), investitor de private equity specialist în transformare ESG, a susținut Alsendo, un business din Europa Centrală ce oferă soluții de livrare bazate pe tehnologie, în achiziționarea pachetului majoritar din compania Zaslat, o platformă tech pentru livrarea coletelor, centrată pe consumatori și clienți corporate din Cehia și Slovacia.

Achiziția are la bază un raționament strategic puternic, întrucât susține extinderea internațională a Alsendo, oferindu-i un potențial de business imediat accesibil pe piețele din Cehia și Slovacia, cu posibilitatea de creștere către alte țări din Europa Centrală. Mai mult, sistemul de livrare a Zaslat poate fi reprodus și pe alte piețe din Europa Centrală și chiar de mai departe, așa cum a demonstrat programul-pilot lansat recent în Africa de Sud.

Strategia de tip buy-and-build și crearea de campioni regionali sunt două direcții tipice de dezvoltare în abordarea Abris, iar achiziția Zaslat prin intermediul Alsendo este un caz în care aceste două direcții au fost îmbinate. La fel am procedat și în extinderea Green Group în Slovacia și Lituania sau în consolidarea poziției Dentotal pe piața de consumabile și echipamente dentare în România și Bulgaria”, a declarat Adrian Stănculescu, Partener și Head of Abris Romania.

Abris, investitor cu focus pe Europa Centrală, a achiziționat în 2020 Alsendo (cunoscut inițial sub numele de apaczka), o afacere ce oferă soluții de livrare pentru e-commerce.

De atunci, a construit un parteneriat alături de compania ce oferă soluții SaaS și de livrare pentru IMM-uri și consumatori individuali, cu scopul de a se extinde organic și prin achiziții, pe măsură ce reușește să devină lider printre furnizorii de servicii de livrare bazate pe tehnologie din Europa Centrală.

Achiziția Zaslat se succedă unui add-on din 2021, al companiei Sendit, o platformă de expediere a coletelor pentru consumatori individuali din Polonia, precum și după un număr de achiziții mai mici de tip tuck-in..

În plus, pentru a crește potențialul unei consolidări viitoare a poziției pe piețele din Cehia și Slovacia sau chiar a extinderii spre alte zone geografice, achiziția Zaslat va susține tranziția Alsendo către un business axat pe tehnologie, cu o platformă scalabilă, oferind baza pentru o creștere accelerată spre mediul internațional de business.

Continuăm să ne urmăm strategia de tranziție către un model de business axat pe tehnologie ce se extinde la nivel internațional. Această tranzacție accelerează creșterea noastră în Republica Cehă și Slovacia și, așa cum a demonstrat programul nostru pilot implementat recent în Africa de Sud, conferă potențialul pentru o extindere mai amplă pe alte piețe”, a declarat Marcin Susmanek, COO Alsendo.

Citeste si:
Sondaj: Cheltuielile de logistică și transport rămân cele mai mari provocări pentru magazinele online românești care vând produse în străinătate
Sondaj: Cheltuielile de logistică și transport rămân cele mai mari provocări pentru magazinele online românești care vând produse în străinătate

Este un semn de evoluție extraordinară pentru Zaslat și suntem nerăbdători să dezvoltăm parteneriatul nostru cu Alsendo și Abris. Această asociere cu Alsendo ne va permite să construim pe baza bunelor practici din ambele companii, să dezvoltăm oferta de produse și să scalăm business-ul rezultat în urma achiziției. În același timp, vom face câțiva pași în continuare în direcția profesionalizării operațiunilor noastre și în sensul dezvoltării echipei”, a precizat Miroslav Michalko, CEO of Zaslat.

Abris Capital Partners

Abris Capital Partners este un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunități mid-market în țările din Europa Centrală. Fondat în 2007, Abris are ca strategie parteneriatul cu cele mai dinamice și de succes companii din Europa Centrală, care pot beneficia de un influx de capital și/sau expertiză managerială atât la nivel strategic, cât și operațional.

Cu un capital de investiții de aproximativ 1,3 miliarde de euro, Abris a obținut suport financiar de la multe instituții de investiții de top la nivel global, inclusiv fonduri de pensii publice și corporative, instituții financiare, companii de asigurări și fonduri de tip endowment de la universități din SUA.

Abris are un orizont de investiție pe termen lung și urmărește de obicei tranzacțiile în care poate obține un pachet majoritar sau total în investiție. Marja de investiție Abris pentru o tranzacție se situează între 30 și 75 milioane euro, cu posibilitatea unor sume mai mari, în funcție de caz. Abris operează în echipe regionale din birourile din Varșovia și București.

Alsendo
Alsendo este lider în soluții tech de livrare pentru afaceri. Obiectivul său este acela de a oferi soluții inteligente pe segmentul de livrare și de procese de tip post-vânzare pe toate nișele de consumatori.

Activitățile de bază ale Alsendo au ca scop îmbunătățirea proceselor de livrare ale clienților săi și menținerea celor mai înalte standarde pe servicii, utilizând soluții tehnologice de top.

Alsendo se adresează tuturor segmentelor de consumatori care sunt în căutarea unor soluții logistice adaptate la cerințele acestora. Portofoliul companiei include servicii și soluții tech de livrare create pentru consumatorii din zona de business, inclusiv e-commerce, marketplace sau organizații globale.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Abris susține investiția Alsendo în platforma cehă Zaslat