Lectură de 2 minute

03 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Retailerul de modă online About You a depășit pentru prima oară pragul de afaceri de un miliard de euro

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Anul trecut, platforma de modă About You a depășit pragul de un miliard de euro în ceea ce privește cifra de afaceri. Vânzările în afara pieței germane s-au dublat, iar în al patrulea trimestru piața a ajuns la un nivel de rentabilitate pentru prima dată.

Pentru anul financiar trecut, grupul About You a avut vânzări de 1,17 miliarde de euro, adică a înregistrat o creștere de 57% - astfel a fost marcată o premieră pentru retailerul online de modă, brandul depășind un miliard de euro pentru prima oară, titrează Retail Detail.

Această performanță a fost realizată în principal în afara pieței interne germane (+29%). În restul Europei a fost înregistrată o creștere de 145% a vânzărilor nete, de până la 464 milioane de euro. O explicație a acestor rezultate este faptul că platforma a devenit disponibilă în 13 noi piețe. Totodată, spre finalul anului trecut, About You a început să testeze piața second-hand și să vândă haine de la branduri premium.

Zalando intră pe piața din România

La nivel de grup, principalul competitor, Zalando, a fost de asemenea profitabil pentru prima dată, când în al patrulea trimestru a înregistrat creșteri ale vânzărilor cu 29,9%. Șeful finanțelor și cofondatorul companiei de modă, Tarek Müller, vede un mare potențial în digitalizarea pieței având în vedere creșterea continuă a utilizării smartphone-urilor și a rețelelor sociale, dar și a faptului că puterea de cumpărare a generațiilor Y și Z crește odată cu vârsta lor.

Anul acesta, compania intenționează să își extindă portofoliul de produse și să îl lanseze în Europa de Sud și în țările scandinave. De altfel, Zalando, una dintre cele mai de succes platforme europene pentru fashion și lifestyle, este așteptată să intre pe piața din România anul viitor.

About You a aniversat anul trecut un an de prezență pe piața din România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul de modă online About You a depășit pentru prima oară pragul de afaceri de un miliard de euro