Lectură de un minut

27 Dec 2023 - Știri și Noutăți

AB InBev a părăsit Rusia. Cel mai mare producător de bere din lume și-a cedat acțiunile partenerilor săi turci 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

AB InBev poate, în sfârșit, să părăsească societatea mixtă din Rusia: partenerul său turc, Anadolu Efes, preia gratuit toate acțiunile. Cu toate acestea, este posibil ca o compensație "nematerială" să urmeze ulterior. 

 

Sursa foto: Unsplash

După un an și jumătate de încercări, AB InBev a reușit să renunțe la operațiunile sale din Rusia. Producătorul de bere își cedează acțiunile către producătorul turc de bere Anadolu Efes, care deținea deja cealaltă jumătate din societatea mixtă, notează retaildetai.eu.

Deși KPMG estimează că tranzacția valorează mai mult de un miliard de euro, De Tijd relatează că nu este prevăzută nicio compensație. Ulterior, AB InBev ar putea obține una, în funcție de performanță, dar chiar și atunci nu ar fi oricum semnificativă.

AB InBev a amortizat deja un miliard din operațiunile sale din Rusia după începerea războiului din Ucraina, când gigantul berii, ca multe multinaționale occidentale, a decis să părăsească țara. Totuși, a durat un timp pentru a transforma această intenție în realitate.

Chiar și acum, Rusia nu și-a dat încă acordul oficial pentru preluare. Aceasta din urmă este o afacere riscantă, deoarece filiala rusă a Carlsberg a fost pur și simplu confiscată de autoritățile locale după ce producătorul danez de bere a anunțat un cumpărător.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  AB InBev a părăsit Rusia. Cel mai mare producător de bere din lume și-a cedat acțiunile partenerilor săi turci