Lectură de 4 minute

25 Jan 2023 - Știri și Noutăți

A început construcția Amber Forest Agora, o nouă zonă comercială din apropiere de București

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Alesonor anunță demararea dezvoltării Amber Forest Agora, zona din cadrul proiectului care cuprinde facilitățile comerciale și de petrecere a timpului liber, medicale, educaționale și sportive, prin demararea discuțiilor cu potențiali comercianți și parteneri pentru închirierea spațiilor comerciale.

Sursa foto: Alesonor/ Amber Forest Agora

Pe lângă încheierea parteneriatului cu Pescariu Sports pentru dezvoltarea zonei sportive din cadrul Agora la finalul anului 2022, Alesonor a semnat la începutul acestui an primele contracte de închiriere în zona comercială.

AGORA Amber Forest va fi construit pe o suprafață de 42.000 mp și va include:

  • o gamă largă de facilități sportive și de agrement dezvoltate pe o suprafață de 12.000 mp (terenuri de tenis, padel, baschet, piscină pentru relaxare, piscină semi-olimpică, un centru spa și o sală de fitness),
  • școală, grădiniță și afterschool pe un teren de 15.000 mp,
  • cinema în aer liber,
  • zona comercială cu 7.000 mp utili pentru cafenele, restaurante, piață, supermarket, brutărie și magazine, hub pentru birouri, servicii medicale,
  • peste 500 de locuri de parcare.

Toate facilitățile comerciale, precum și experiențele sociale, sportive și recreative, educaționale și medicale din cadrul suburbiei verzi vor fi disponibile membrilor comunității Amber Forest, cât și celor care nu locuiesc în comunitate, dar își doresc să aibă acces la facilități și servicii de înaltă calitate concepute pentru un stil de viață modern.

Zona comerciala va avea o suprafață de 7.000 mp utili, va fi construită pe o suprafață de 15.000 mp și va include piață, supermarket, brutărie, cafenele, restaurante, magazine etc. Discuțiile cu primii parteneri pentru spațiile comerciale au început, fiind căutate facilități care să răspundă nevoilor unei comunități complete, dezvoltată urmând conceptul de oraș de 15 minute.

„Dezvoltarea unor proiecte rezidențiale care să ofere acces la diferite activități la o distanță de 15 minute de mers pe jos sau cu bicicleta de casă într-un mediu plăcut, sigur, cu spații verzi și viață socială complexă vor predomina în viitor. Am creat Amber Forest AGORA în jurul acestui concept de „oraș de 15 minute” și reușim astfel să îmbunătățim calitatea vieții din jurul reședințelor. Mai mult decât atât, Amber Forest se află în zona Pipera-Tunari-Otopeni, care are mare nevoie de servicii de calitate atât pentru recreere, socializare, cât și sportive și educative, iar locuitorii din această zonă și nu numai, pot beneficia de Agora Amber Forest. Lansăm acum invitația tuturor partenerilor care doresc să adere la misiunea noastră și împreună să dezvoltăm o comunitate sustenabilă care integrează toate facilitățile pentru un stil de viață împlinitor”, a declarat Alex Skouras, Managing Partner Alesonor

Suburbia verde Amber Forest se dezvoltă în faze până în anul 2026, iar primele vile vor fi livrate în 2023. În 2024, vor fi livrate zona comercială, facilitățile sportive și de agrement, parcul, dar și drumul de acces care conectează complexul cu centura.

Pentru confortul membrilor comunității, am ales să dezvoltăm infrastructura proprie și în același timp să constuim o șosea cu 4 benzi care va lega str. 1 Decembrie de centura orașului, care va fi donată primăriei Tunari.

Citeste si:
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un bun vânzător. Dacă nu există cumpărător, nu există nici Laura Olaru
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un bun vânzător. Dacă nu există cumpărător, nu există nici Laura Olaru

Alex Skouras, Managing Partner Alesonor

Amber Forest, prima suburbie completă din România, cuprinde aproape 500 vile verzi şi peste 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

Aproape 400 de locuințe verzi Amber Forest au fost deja vândute.

Suburbia Amber Forest oferă peste 20 de tipuri de vile începând cu 2 dormitoare și, de asemenea, 14 tipuri de apartamente începând cu 2 camere, în clădiri joase, răspunzând multiplelor nevoi și preferințe. Preţul pentru vilele verzi cu 2 dormitoare care mai sunt disponibile începe de la 221.000 euro plus TVA. Preţul apartamentelor verzi cu 2 camere începe de la 115.000 euro plus TVA.

De peste 19 ani, Alesonor investește în proiecte imobiliare de succes, incluzând proiecte comerciale şi industriale. Alesonor a dezvoltat și vândut cu succes următoarele proiecte rezidențiale în București: Clover Residence, Magnolia Residence, Ivy Office Residence, Almond Tree Residence, Amber Gardens. Amber Gardens este primul ansamblu rezidențial din România cu vile verzi de lux, care au la bază principiile designului bioclimatic și aplică cele mai performante standarde energetice din lume.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  A început construcția Amber Forest Agora, o nouă zonă comercială din apropiere de București