Lectură de 2 minute

20 Jun 2024 - Știri și Noutăți

A fost lansat primul robot românesc pentru curățenie industrială

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Agora Robotics, companie deep tech și pionier în domeniul roboticii, creată în România de specialiști în cercetare și dezvoltare în domeniul tehnologiei, anunță lansarea Sweep – primul robot autonom dezvoltat și produs în România. Sweep este un robot industrial destinat curățării podelelor dure cu aplicabilitate în depozite, fabrici, hoteluri, spații comerciale, gări, aeroporturi, spitale etc. Suprafața estimată a acestor spații în România depășește 16 milioane m2. 

Sursa foto: Agora Robotics

Sweep este durabil, fiind dotat cu o carcasă metalică și bazine de inox, foarte rezistente. Este ușor de programat și are capacitatea să curețe suprafețe extinse, de circa 8.700 de mp în decurs de 24 ore, în cicluri de cinci ore de lucru și două ore de încărcare. Dotat cu un sistem complex de senzori, camere și tehnologie de comunicații, certificate pentru industria automotive, Sweep se deplasează cu precizie într-un perimetru scanat de el și are capacitatea să evite persoane şi obstacole la nevoie, armonizându-se cu mediul de lucru.

Stația de andocare contribuie la autonomia aparatului. Acesta are capacitatea să schimbe apa uzată, să curețe rezervorul și să se alimenteze. Intervenția umană este necesară doar la programarea sa și la schimbarea consumabilelor – detergent, perii, lame de ștergere.

Sweep integrează know-how, inteligență artificială și tehnologie de ultimă generație rezultate și din colaborările externe, inclusiv prin programul Nvidia Inception, în care compania este înrolată, și prin cooperarea cu Merphi, o companie specializată în domeniul designului de roboți din Suedia. Sweep marchează un moment de referință pentru domeniul cercetării din România, fiind primul robot cu navigație autonomă dezvoltat și produs local, de specialiști români de top din domeniu.

Paul Popescu, CEO Agora Robotics

Dezvoltarea Sweep a vizat și eficiența energetică. Acesta are un consum scăzut de energie, contribuind astfel la reducerea costurilor operaționale și la protejarea mediului. Aparatul permite și raportarea detaliată a consumului de apă, detergent și energie, pentru cunoașterea resurselor consumate, dar și date despre spațiul și momentul când a fost curățat pentru eficiența și transparența proceselor.

Specificații Sweep

  • Dimensiuni: 735 x 530 x 710 mm
  • Greutate: 115 kg
  • Capacitate rezervor apă curată/uzată: 23l / 25l
  • Lățime front de lucru: 450 mm
  • Viteză de curățare: 0,4 m/s
  • Productivitate estimată: 8,700 mp/zi
  • Durată medie de viață: 5 ani
  • Garanție: 3 ani
  • Ciclu de curățare: 5 ore
  • Ciclu de încărcare: 2 ore

Pe termen lung, Agora Robotics își propune implementarea tehnologiilor de navigație autonomă deja dezvoltate și în alte produse care vor forma un ecosistem de soluții de automatizare. Posibile aplicații viitoare: logistică, monitorizări agricultură și construcții.

Agora Robotics creează un ecosistem de soluții robotice autonome pentru logistică, inclusiv curățarea podelelor industriale, inventarul de rafturi și transportul intern.

Citeste si:
Henkel înregistrează o creștere puternică a vânzărilor organice în primul trimestru al anului
Henkel înregistrează o creștere puternică a vânzărilor organice în primul trimestru al anului

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  A fost lansat primul robot românesc pentru curățenie industrială