Lectură de 3 minute

14 Jul 2021 - Știri și Noutăți

A doua emisiune de obligațiuni Vivre Deco, în valoare de șapte milioane de euro, debutează la Bursa de Valori București

Roxana Vasile

A doua emisiune de obligațiuni Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri online de mobilă și decorațiuni din Europa Centrală și de Est, debutează la bursă sub simbolul bursier VIV26E, potrivit unui comunicat de presă.

​​​​​Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri online de mobilă și decorațiuni din Europa Centrală și de Est, debutează la Bursa de Valori București (BVB) cu a doua emisiune de obligațiuni, aproape dublă ca valoare față de prima.

Cea de-a doua emisiune de obligațiuni, în valoare de 7 milioane de euro, se tranzacționează pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al bursei, începând cu 14 iulie, sub simbolul bursier VIV26E. Capitalul atras de la investitorii din piața de capital este destinat creșterii cotei de piață și investițiilor în tehnologie și automatizări.

În total, compania a atras prin piața de capital începând cu martie 2020, prin intermediul celor două emisiuni de obligațiuni, suma de 10,45 milioane de euro. Listarea obligațiunilor vine după ce Vivre Deco a încheiat un plasament privat în aprilie 2021, prin care a atras fonduri în valoare de 7 milioane euro necesare dezvoltării.

Citeste si:
Ikea se așteaptă ca problemele de aprovizionare să dureze până în 2022. Ce măsuri ia retailerul

În total, 89 de investitori au subscris în cadrul plasamentului, dintre care 5 investitori calificați și 84 de investitori de retail (4 persoane juridice române, 76 persoane fizice române și 4 persoane fizice străine). Emisiunea include un număr de 14.000 de obligațiuni, cu o valoare nominală de 500 de euro. Obligațiunile au o dobândă anuală de 5,5%, cu plată semestrială, scadența la 5 ani de la data emiterii, respectiv 21 aprilie 2026.

Prima emisiune de obligațiuni Vivre Deco, în valoare de 3,45 milioane de euro, se tranzacționează la bursă din 10 aprilie 2020 sub simbolul bursier VIV25E. Compania nu exclude derularea de noi operațiuni de finanțare prin piața de capital în perioada 2021-2025.

Vivre Deco a fost fondată în anul 2012 în România, iar în 2013 a început un amplu proces de extindere la nivel regional, ajungând în 2019 să fie prezentă în 9 țări: România, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Croația, Slovacia, Slovenia, Cehia, Grecia. În prezent, Vivre este unul dintre principalii comercianți de produse Home & Deco în piețele în care activează, canalul de vânzări fiind exclusiv online.

Compania a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri netă de 295,2 milioane lei, o creștere de 50% comparativ cu anul precedent (2019: 196,8 milioane lei). Potrivit companiei, creșterea cifrei de afaceri a fost determinată atât de cererea mai ridicată din partea clienților existenți și a celor noi, cât și de creșterea interesului pentru cumpărăturile online în general.

Citeste si:
Aquila lansează o ofertă publică pentru a-și lista acțiunile la Bursa de Valori București

Profitul net a crescut de la 3 milioane lei în 2019, la 7,4 milioane lei în 2020. Pe termen scurt și mediu, Vivre Deco își propune reinvestirea profitului net pentru creșterea cotei de piață și pentru îmbunătățirea experienței de cumpărare a clienților existenți. Compania nu prevede plata de dividende pe termen scurt și mediu.

La finalul anului trecut, numărul mediu de angajați la nivel de grup (Vivre Deco și Technologies by Vivre) era de 279. Acționarii companiei sunt Neogen SA cu 50%, Advisory Delta cu 45% și Nagy Vajda Andras Peter (Director Tehnic Vivre) cu 5%.

Bursa de Valori București (BVB) administrează piețe de acțiuni, obligațiuni și alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme multilaterale de tranzacționare și furnizează o gamă variată de servicii participanților la piețele financiare.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  A doua emisiune de obligațiuni Vivre Deco, în valoare de șapte milioane de euro, debutează la Bursa de Valori București