Lectură de 3 minute

26 Oct 2022 - Știri și Noutăți

6 motive mai puțin cunoscute care pot crește facturile la gaz

Advertorial

Abonează-te pe  

Prețul gazului a crescut la nivel internațional, însă acesta poate fi doar unul dintre factorii care te fac să plătești mult la întreținere. Există multe alte motive, pentru care poți să te întrebi adesea de ce plătești atât de mult pentru gaz, pe care este bine să le iei în vedere, pentru a putea scădea costurile.

Sursa foto: Shutterstock.com

Citește rândurile de mai jos și află de aici ce alte aspecte ar putea influența factura la întreținere.

Top 6 factori care cresc facturile la gaz

Echipament vechi

Dacă utilizezi un sistem de încălzire vechi, ineficient, este posibil ca acesta să risipească o mare parte din energia pe care o produce. Trecerea timpului afectează eficacitatea sistemului, din cauza uzurii apărute treptat.

Din acest motiv, dacă îți dorești un cămin încălzit optim și pret gaze mai mici, poate fi necesar să înlocuiești echipamentul de încălzire a casei.

Izolație slabă

Dacă locuința are izolație inadecvată, aerul cald pe care îl furnizează sistemul de încălzire cu gaz natural poate fi pierdut prin fisurile pereților, prin uși, ferestre și chiar prin pod și garaj. Izolarea ca la carte a casei te poate ajuta să reduci factura la întreținere în mod eficient.

Aerisiri blocate și flux de aer inexistent

Aranjarea nepotrivită a mobilierului poate conduce la blocarea orificiilor de ventilație, fapt ce poate limita fluxul de aer. În acest caz, este nevoie ca sistemul de încălzire cu gaz natural să funcționeze suplimentar, deoarece în astfel de condiții este mult mai dificil să îți încălzești casa la o temperatură confortabilă.

Cu alte cuvinte, ai grijă cum îți mobilezi și amenajezi casa, pentru a dispune de confort termic la cele mai înalte standarde.

Costuri sezoniere de încălzire

În timpul iernii, pe măsură ce temperaturile scad, este probabil să crească factura, deoarece ești nevoit să utilizezi mai mult gaz, pentru a obține confort termic în cămin. Nu poți face mare lucru în privința anotimpurilor, dar izolarea casei te poate ajuta să obții facturi decente.

Citeste si:
Noutăți la e-factura: Ministerul de Finanțe a introdus autofacturarea
Noutăți la e-factura: Ministerul de Finanțe a introdus autofacturarea

Obiceiuri greșite pe timp de iarnă

Obiceiurile casnice greșite te pot face să plătești mai mult la gaz, decât ți-ai putea dori. Lăsarea ușilor și ferestrelor deschise prea mult timp în anotimpul rece poate fi un exemplu în acest sens.

Astfel, ai grijă la tot ceea ce faci în casă, pentru a nu plăti scump neglijența prin intermediul facturilor la gaz.

Temperatura ridicată a apei

Dacă primești facturi mari la gaz, este posibil ca încălzitorul de apă să fie setat la o temperatură prea ridicată. Încălzitoarele de apă vin cu o gamă largă de setări, iar cele mai mari modele tind să consume energie excesivă și să mărească facturile.

Așadar, ia în considerare sfaturile de mai sus, astfel încât să plătești cât mai puțin pentru întreținerea casei. Dacă încerci toate variantele de mai sus, iar acestea nu funcționează, poți să te orientezi către alte metode de încălzire a casei, precum sunt panourile solare, care sunt mult mai economice pe termen lung.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  6 motive mai puțin cunoscute care pot crește facturile la gaz