Lectură de 2 minute

01 Jul 2020 - Știri și Noutăți

5 to go introduce paiele comestibile și paiele biodegradabile în cafenele

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Lanțul de cafenele 5 to go introduce în locații paiele comestibile pentru băuturile reci, iar pentru băuturile calde sunt disponibile paiele biodegradabile și compostabile, se arată în comunicatul de presă.

Inițiativa 5 to go face parte dintr-un plan de business, construit pentru următorii 5 ani, care vizează utilizarea exclusivă de materiale din surse sustenabile și regenerabile. În 2019, în întreaga rețea 5 to go s-au consumat peste 1 milion de paie din plastic.

„De la lansarea sa, 5 to go a marcat multe premiere pentru piața din România. Întotdeauna, planul nostru de dezvoltare a vizat construirea unui model de business stabil și sustenabil, fără a neglija inovația și dorința de a ne surprinde clienții cu produse, oferte sau campanii. Iată că și de această dată reușim să venim cu o premieră! Paiele comestibile sunt aduse în parteneriat cu un brand cu o filosofie puternică în spate de salvare a planetei prin acțiuni mici, dar semnificative, cum e și aceasta”, a declarat Radu Savopol, co-fondator 5 to go.

Tranziția cu paiele din plastic se va face treptat, însă până la începutul lunii august se estimează să existe în locații doar noile paie, cele comestibile și cele biodegradabile și compostabile. Paiele comestibile sunt pe bază de zahăr și sunt disponibile în 5 variante – cu aromă de ciocolată, de căpșuni, de măr, de lime și fără aromă și se vor oferi la întreaga gamă de băuturi reci, precum limonadă, smoothie, frappe, ice coffee. Ele încep să se dizolve în băutură după o oră și nu schimbă cu nimic proprietățile băuturilor reci.

„Clienții 5 to go sunt tineri, dinamici, preocupați de lumea în care trăiesc și de mediul înconjurător. Inspirați de ei și motivați de viziunea noastră de business, am reușit să venim cu această inovație și să fim primul lanț de cafenele din România care introduce paiele comestibile. Ne place să setăm trenduri, iar de această dată ne-ar bucura cu atât mai mult să ni se alăture și alte locații în această inițiativă verde, a precizat Lucian Bădilă, co-fondator 5 to go.

Clienții care își doresc să consume și acasă băuturile reci cu paie comestibile, pot achiziționa din cafenelele 5 to go din întreaga țară un pachet cu 7 paie la prețul de 5 lei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  5 to go introduce paiele comestibile și paiele biodegradabile în cafenele