Lectură de 3 minute

06 Oct 2022 - Știri și Noutăți

4 situații în care un credit pentru agricultură îți poate fi de folos

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Indiferent dacă este la început de drum sau își conturează strategia pe termen lung, o afacere în domeniul agricol are nevoie constantă de capital. Din acest motiv, dinamica activității dar și nevoile specifice ale unei ferme pot impune situații în care este necesară accesarea unor soluții de finanțare externă, pentru achiziționarea de utilaje sau extinderea afacerii. 

Sursa foto: unsplash.com

Din fericire, există soluții și chiar produse dedicate care pot veni în sprijinul business-ului tău, atât pentru finanțarea capitalului de lucru, cât și pentru investiții de dezvoltare și modernizare.

Iată, mai concret, în ce cazuri îți poate fi de folos un credit pentru agricultură.

1. Acoperirea cheltuielilor curente

Dacă deții o afacere în domeniul agricol și ai nevoie de o finanțare pentru fermieri pe termen scurt, poți accesa un tip de credit pentru acoperirea diferitelor nevoi curente ale companiei. Aceste resurse pot finanța cheltuieli imediate precum cele cu furnizorii de energie, combustibil, reparațiile de utilaje ori servicii de întreținere clădiri, fondul de salarii sau alte servicii.

Pentru a-ți asigura un flux financiar constant, vital în special în agricultură, poți obține creditare pe perioadă scurtă sau medie, astfel încât să acoperi cu ușurință ciclurile de activitate sezonieră și să nu fii nevoit să operezi întreruperi.

2. Înființarea sau întreținerea unei culturi agricole

Creditele din agricultură pot acoperi o paletă largă de utilizări, de la cele necesare pentru capitalul de lucru, la cele aferente investițiilor de dezvoltare, iar liniile de creditare pot susține orice tip de cheltuieli dintr-o fermă, de la cele fixe la cele variabile, directe sau indirecte.

Dacă dorești finanțare pentru înființarea sau întreținerea unei culturi poți accesa un produs specific, dezvoltat și adresat special fermierilor care aleg să își valorifice recolta pe baza unui contract, pentru vânzarea producțiilor de grâu, rapiță, floarea-soarelui, porumb, cartof sau sfeclă de zahăr. Poți utiliza avansul în acord cu propriile nevoi, în funcție de valoarea de vânzare a recoltei tale și fără să mai aștepți până la recoltare, iar rambursarea creditului se poate corela direct cu scadența contractului.

3. Pentru a valorifica oportunitatea de producție

Ca agricultor, toată munca depusă într-un an îți este răsplătită după momentul recoltării, când producția se află în spațiile de depozitare ale fermei. Acesta este momentul în care decizi cum îți vei administra mai eficient resursele, pentru un flux neîntrerupt al afacerii până la următoarea recoltă.

Citeste si:
Analiză CBRE: Timiș, în topul județelor preferate de investitorii din sectorul agricol
Analiză CBRE: Timiș, în topul județelor preferate de investitorii din sectorul agricol

Dacă ai nevoie de un credit pentru a valorifica la maxim oportunitatea de producție poți apela la un alt produs de creditare util pentru fermieri, prin care să primești până la 80% din valoarea de piață a producției stocată în depozitele proprii sau la terți.

Banii pot fi utilizați în funcție de nevoile afacerii tale, fie pentru cheltuieli curente necesare pentru desfășurarea activităților zilnice sau pentru investiții de dezvoltare și modernizare.

4. Credite pentru investiții de dezvoltare și modernizare

Finanțarea prin intermediul unui credit pentru agricultură poate acoperi orice tip de investiții pe care le ai în plan pentru extinderea planurilor de afaceri. În acest sens, poți viza achiziția de echipamente agricole, a unui teren arabil sau a unei ferme, ori a unui sistem eficient de irigații.

Indiferent de tipul de afacere pe care îl deții în domeniul agricol, un sprijin financiar poate fi de folos oricând pentru bunul mers al fermei tale. Dacă există astfel de momente în care resursele tale financiare necesită completări, poți accesa oricând o soluție de finanțare care să acopere nevoia specifică de capital circulant.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  4 situații în care un credit pentru agricultură îți poate fi de folos