Lectură de 3 minute

28 Mar 2022 - Știri și Noutăți

3 idei eficiente de promovare în Social Media

Advertorial

Abonează-te pe  

Încă nu te-ai convins de faptul că business-ul tău are nevoie de o agenție care oferă servicii de Social Media Marketing? Hai să-ți spun un secret: în prezent sunt peste 4,2 miliarde de utilizatori activi ai rețelelor de socializare pe tot globul, care petrec peste 2 ore pe zi online, ceea ce înseamnă cu 30% mai mult timp ca în 2015.

În plus, numărul utilizatorilor de pe rețelele de socializare din întreaga lume a crescut cu 13,2% din 2020 în 2021, mai exact, aproximativ 490 de milioane de oameni.

Prin urmare, dacă nu profiți de rețelele de socializare atunci când îți faci strategia de marketing, află că vei ajunge să pierzi oportunitatea de a ajunge aproape la jumătate din populația lumii rapid și ieftin.

În plus, să ne uităm rapid peste câteva din numeroasele moduri în care rețelele de socializare te pot ajuta să te conectezi cu publicul tău țintă, să interacționezi cu clienții și să îți dezvolți afacerea: îți vei crește brand awarness-ul, îți vei crește traficul pe web, vei genera leaduri, vei crește vânzările.

Da, cercetările arată că interacțiunea businessului tău cu consumatorii pe social media conduce la creșterea gradului de conștientizare și loialitate a mărcii și, bineînțeles, influențează comportamentul de cumpărare.

Dacă nu știi cum să îți faci promovare Social Media, află că există o mulțime de agenții de Marketing Online care oferă și cursuri de marketing unde poți invăța să îți atingi obiectivele pe care ți le-ai propus.

În cazul în care vrei să te ocupi singur de strategia ta de marketing, cu siguranță vrei să știi cum captezi atenția potențialilor tăi consumatori în mediul online. Dacă te gândești că va trebui să înveți dansurile de pe Tik Tok pentru asta, află că te înșeli amarnic.

Am pregătit pentru tine mai jos o listă cu 3 idei de promovare pe rețelele de socializare, care să te inspire și care să te ajute să îți crești afacerea.

Citeste si:
Cifră de afaceri de 1,3 milioane de euro pentru MTH Digital: agenția vrea să angajeze noi oameni în 2024
Cifră de afaceri de 1,3 milioane de euro pentru MTH Digital: agenția vrea să angajeze noi oameni în 2024
  1. Un Giveaway:

Există multe tipuri de concursuri pe rețelele de socializare pe care le poți organiza, în funcție de specificul afacerii tale, de la simplul like și comment , până la a cere publicului să distribuie postarea, să eticheteze un prieten, să completeze un formular etc.

Un mare sfat, nu uita să citești regulile platformei în ceea ce privește giveaway-urile, înainte de a lansa un astfel de concurs.

În plus, asigură-te că alegi un premiu care se adresează unui tip foarte specific de persoane, publicul tău țintă, pentru a crește probabilitatea ca noii clienți să rămână pe termen lung alături de tine și de afacerea ta.

  1. Marketingul prin intermediul influencerilor:

Influencer Marketing este un nou tip de marketing care va rămâne mult timp o idee inspirată, dacă vrei să îți crești afacerea, întrucât valoarea de pe piața globală a marketingului prin intermediul influencerilor este în prezent aproape 13,8 miliarde de dolari, aproape dublu față de anul 2019.

Atunci când este făcut bine, marketingul prin intermediul influencerilor este cel mai autentic tip de marketing digital pe care îi poți face, dar și cel mai eficient: 55% dintre cumpărătorii de pe Instagram și-au cumpărat haine de la un brand după ce au văzut un influencer purtând-le, spre exemplu.

  1. Fii cel mai bun în domeniul tău:

Dacă nu ești cel mai faimos încă, fii cel mai inteligent. Deși pare a fi un sfat adresat liceenilor, află că acesta funcționează minunat pentru rețelele de socializare.

Concentrându-te pe educație și informații utile, adaugi valoare instantanee afacerii tale. Fiecare postare trebuie să fie relevantă pentru publicul tău țintă, astfel încât aceștia să te vadă ca pe o autoritate în domeniu și să apeleze cu încredere la tine.

Încearcă și tu aceste idei de promovare pe rețelele de socializare și atinge-ți obiectivele chiar acum!

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  3 idei eficiente de promovare în Social Media