Lectură de 4 minute

05 Mai 2022 - Știri și Noutăți

2Performant raportează o cifră de afaceri de 8,4 milioane de lei în primul trimestru din 2022, în creștere cu 53%

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

2Performant, companie de tehnologie și un jucător important de pe piața de marketing afiliat din România, raportează o cifră de afaceri de 8,4 milioane de lei în primul trimestru din 2022, în creștere cu 53% față de aceeași perioadă a anului trecut. Rezultatul net, pierderea înregistrată, a fost mai mică decât cea estimată, 1 milion de lei față de 1,7 milioane de lei.

După doi ani de pandemie, în care 2Performant a crescut consistent, continuăm să ne adaptăm în timp real la schimbările de context social, economic și politic. Rezultatele înregistrate în T1 2022 arată premise foarte bune pentru realizarea creșterii pe care am promis-o investitorilor noștri. Abordarea noastră unică la nivel global, bazată pe gamificarea marketingului, ne diferențiază și ne ajută să creștem peste nivelul pieței - utilizatorii noștri concurează unii cu alții după criterii transparente, bazate pe vânzări în viața reală rezultate în urma colaborărilor derulate prin tehnologia 2Performant. Acest gen de competiții atrage noua generație de oameni de marketing, adaptați la economia colaborativă,” a declarat Dorin Boerescu, președinte al Consiliului de Administrație și CEO 2Performant.

Veniturile din exploatare ale 2Performant Network au crescut cu 56% în primul trimestrul al anului 2022 comparativ cu T1 2021, ajungând la 9,1 milioane de lei. Creșterea a fost determinată de o majorare cu 53% a cifrei de afaceri, care a ajuns la 8,4 milioane de lei. Venitul din producția de active fixe corporale și necorporale s-a dublat, ajungând la 711.000 de lei. Această creștere este un rezultat al valorificării salariilor echipei de dezvoltare și reflectă investițiile continue în platforma 2Performant.com.

În ceea ce privește cifra de afaceri împărțită pe tip de produs, marketingul afiliat a contribuit aproape în totalitate la această cifră. Produsul a crescut cu 52% ajungând la 8,3 milioane de lei, pe fondul unei creșteri cu 36% a utilizatorilor unici din platformă. Produsul de influencer marketing a crescut cu 246% în primul trimestru din 2022 comparativ cu primul trimestrru din 2021, realizând venituri de 54.000 de lei. Veniturile din exploatare (venituri minus comisioanele datorate afiliaților) au crescut cu 38%, ajungând la 2,1 milioane de lei în T1 2022 față de 1,5 milioane de lei în T1 2021.

„Prin urmare, în acest an ne propunem rezultate semnificativ mai bune decât cele din memorandumul de la listarea companiei – atât din punct de vedere al cifrei de afaceri – creștere de 35% - cât și al trecerii pe profit a companiei cu un an mai devreme decât ne planificasem la final de 2020. Acest lucru se datorează atât evoluției bune a companiei din ultimul an cât și schimbărilor din mediul de business care favorizează dezvoltarea jucătorilor din Noua Economie,” a adăugat Dorin Boerescu.

2Peformant se așteaptă ca odată cu noua structură a echipei să surprindă tendințele pieței și feedback-ul utilizatorilor de pe piața europeană de marketing afiliat, care a depășit două miliarde de euro și este principala oportunitate de creștere pentru companie în următorii ani. Potențialul de dezvoltare este vizibil pentru companie și din perspectiva încasărilor. În primul trimestru al acestui an, încasările de la clienții din România ai 2Performant au crescut cu 49%, în timp ce încasările de la clienții externi s-au majorat cu 78%.

Această creștere este determinată de investițiile și optimizările în platformă și în procesele interne efectuate în 2021 și T1 2022, care vor continua și în perioada următoare. În plus, noul sistem de atribuire Big Bear al platformei 2Performant asupra căruia compania s-a concentrat în 2021 și pe care va continua să o dezvolte și în acest an, a început deja să producă rezultate și va contribui din ce în ce mai mult la rezultatele financiare din anii următori.

La nivel de rezultate generate de utilizatori, în T1 2022 2Performant a înregistrat 11.926 de utilizatori unici în cadrul platformei proprii, o creștere cu 36% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cei aproape 12.000 de utilizatori au trimis 20,8 milioane de click-uri către magazinele online din 2Performant, care s-au concretizat într-un număr total de 408.000 de vânzări online, a căror valoare s-a ridicat la 20,6 milioane de euro, excluzând TVA și au generat comisioane de 1,38 milioane de euro, în creștere cu 52% față de primul trimestru din 2021.

Citeste si:
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru

2Performant este o companie românească de tehnologie ce dezvoltă, operează și monetizează 2Performant.com - platformă gamificată de marketing afiliat.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  2Performant raportează o cifră de afaceri de 8,4 milioane de lei în primul trimestru din 2022, în creștere cu 53%