Lectură de un minut

06 Aug 2021 - Știri și Noutăți

2020, anul în care s-au vândut cele mai multe biciclete în Europa, în creștere cu 40%

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

2020 a fost anul în care au fost vândute cele mai multe biciclete din istoria acestei industrii în Europa. Cetățenii europeni au cumpărat aproximativ 22 de milioane de biciclete și au înregistrat o creștere de 40%, ajungând la 18,3 milioane de euro. Bicicletele electrice au devenit extrem de populare în ultima perioadă și din ce în ce mai multe încep să fie produse local, scrie Retail Detail.

Anul 2020 a fost cel mai bun an pentru industria bicicletelor, potrivit datelor furnizate de Confederația Europeană a Industriei de Biciclete (Conebi). Interesul crescut al consumatorilor vine ca urmare a limitării impuse în zona de călătorii în timpul crizei pandemice și a angajamentelor politice pentru a stimula tranziția la o economie mai verde.

Surprinzătoare este și creșterea interesului pentru bicicletele electrice: acestea au adus vânzări de 10,6 milioane de euro, cu o creștere de 52%.

,,Bicicletele electrice devin repede preferatele consumatorilor. Cetățenii europeni aleg mai mult mobilitatea electrică în detrimentul mașinilor sau în locul folosirii mijlocului de transport în comun'', spune Manuel Marsilio, directorul Conebi.

Circa 3,6 din 4,5 milioane de biciclete electrice vândute au fost produse în Europa, inclusiv Marea Britanie. Însă, sunt probleme în ceea ce privește partea de producție și aprovizionarea în această industrie. Astfel, tot mai multe elemente trebuie să fie produse pe plan local. De asemenea, partea de producție a accesoriilor pentru biciclete ar trebui să se dubleze până în 2025, de la 3 milioane la 6 milioane de biciclete produse .

Industria europeană de biciclete cuprinde peste o mie de întreprinderi mici și mijlocii, ceea ce se traduce prin 155.000 de joburi. Pentru fiecare 100 de biciclete produse în Europa, sunt create între 3 și 5 joburi, în timp ce pentru fiecare 100 de biciclete electrice produse, sunt create între 6 și 9 joburi. În plus, producția locală poate reduce emisiile de carbon cu mai mult de două milioane de tone pe an.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  2020, anul în care s-au vândut cele mai multe biciclete în Europa, în creștere cu 40%