Lectură de 2 minute

27 Jan 2017 - Recomandări

Tratamente pentru tusea de gripa si cea de fumatori

Abonează-te pe  

Printre cele mai comune probleme medicale, tusea este de mai multe feluri, ca urmare si tratamentele difera. Fie ca este vorba despre tusea fumatorului sau tusea cauzata de raceala, iata ce ar trebui sa stii despre aceasta afectiune.

Unul dintre cele mai frecvente simpotime pentru bolile respiratorii, mai simplu definita, tusea este un reflex respirator care functioneaza ca un mecanism de aparare cu scopul de a indeparta agentii straini si iritanti sau mucusul, in cazul inflamatiilor. In principiu un tip de tuse se identifica mai ales dupa sunetul produs.

Pentru a evita tusea neplacuta, tine cont de cateva sfaturi:
- consuma cat mai multe lichide pentru a avea organismul hidratat in permanenta
- odihneste-te cand te simti obosit si fara energie
- ai in vedere ca mereu sa ai servetele sau batiste pentru a-i proteja pe cei din jurul tau
- consulta-te cu medicul tau pentru a fi sigur ca ai tratamentul si siropurile de tuse potrivite
- incearca remedii naturale care usureaza simptomele neplacute: miere (in combinatie cu suc de struguri, suc de lamaie in apa calda) ghimbir (o bucata peste care s-a presarat sare si care se mesteca, ceai), cucuma (o lingurita amestecata cu un pahar de lapte de nuci, gargara).
Cele mai importante tipuri de tuse identificate sunt:
  • Tusea post-virala este cea care persista si dupa o raceala, atunci cand inflamatia care a afectat caile respiratorii inca este iritativa.
  • Tusea cronica, uscata nu dispare permanent – se opreste si revine - nu produce expectoratie si apare de obicei ziua, cel mai probabil din pricina alergiilor, durand de la 3 pana la 10 minute. Doar da senzatia de existenta a mucusului in gat.
  • Tusea convulsiva, seaca sau spontana apare atunci cand nu se pot controla episoadele de tuse. Aceasta este contagioasa si repetitiva; de cele mai multe ori devine chinuitoare. Nu are expectoratie, ci o respiratie suieratoare, se manifesta mai ales noaptea.
  • Tusea dureroasa, inabusitoare lasa dificultati in respiratie, ducand de cele mai multe ori la boli mai radicale si severe.
  • Tusea de astm este seaca, uscata si devine mai agresiva noaptea cand se aude si un suierat sau intretaie respiratia.
  • Tusea cu senzatie de nod in gat lasa un gust amar in gura cauzata, cel mai probabil, de refluxul de acid gastroesofagian.
  • Tusea resimtita in piept sau tusea productiva lasa senzatia de constrictie/ congestie toracica si este cauzata de un virus. Este asociata cu flegma de culoare verde sau bronsita acuta.

O forma diferita de tuse este tusea fumatorului: persistenta si apare atunci cand caile respiratorii au o afectiune permanenta. Aceasta nu trebuie ignorata pentru ca in timp devine mai grava. Desi solutia cea mai la indemana ar fi sa se renuntela tigari (multe boli pulmonare se instaleaza incet pe parcursul multor ani), multi consumatori gasesc foarte greu sa faca asta.

In farmacii se gasesc emoliente pentru mucoasa bucala si faringiana, tratamente antitabac care ajuta la respiratie.

Tusea este un simpton, nu o boala, asa ca medicamentele administrate sunt folosite pentru:

- fluidizarea si eliminarea mucusului: expetorante

- suprimarea reflexului de tuse: antitusive

Catalogul Sensiblu disponibil online are oferte la siropurile de tuse si la tratamentele pentru tusea fumatorului; il poti consulta aici.

Citeste si:
6 proprietăți ale uleiului de lavandă
6 proprietăți ale uleiului de lavandă

Sursa foto: shutterstock.com

Retail.ro /  Retail.ro /  Recomandări /  Tratamente pentru tusea de gripa si cea de fumatori