Lectură de 2 minute

23 Aug 2017 - Recomandări

Modele de ceasuri: cum sa le alegi pe cele care ti se potrivesc

Abonează-te pe  

Un ceas poate prezenta un cadou inspirat pentru cineva drag. Insa sunt mai multe detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un ceas pentru a-l oferi cadou. Incearca mai intai sa afli preferintele celui in caza si orienteaza-te in functie de acestea pentru a cumpara ce trebuie. Un ghid cu detalii de care sa tii cont la cumparaturi, iti oferim mai jos.

Un accesoriu care completeaza o tinuta, cadou elegant pentru dama sau barbati, sursa mereu la indemana ca sa stii cat este ora. Indiferent pentru ce cumperi ceasul, trebuie sa tii cont de mai multe detalii. In primul rand trebuie sa ai in vedere destinatarul. Daca il cumperi pentru tine, stii deja ce vrei si ce ti-ar placea. Lucrurile se complica daca vrei sa il oferi cuiva. Ca sa te ajutam, iti oferim cateva informatii de care sa tii cont atunci cand alegi un ceas:

  • Buget: stabileste inca de la inceput suma pe care esti dispus sa o investesti in achizitia unui ceas, astfel restragand optiunile. Daca stii care iti sunt limitele la bani, o sa te orientezi altfel. De mentionat ca un ceas de firma este mai costisitor, dar calitatea si durabilitatea nu pot fi inlocuite cu usurinta.
  • Marimea: ceasurile pot fi mici, medii sau mari si se tine de obicei cont de mana purtatorului. Marimea ceasului este data de cadran.
  • Stil si design: vorbim aici despre doua stiluri complet diferite, care se evidentieaza in mod special. Poti opta pentru un ceas elegant sau pentru un ceas sport. Desigur, pe urma optiunile au ramificatii in functii de purtator, daca este femeie sau barbat. Dar, ca sa fie totul usor, un ceas casual unisex rezolva toate dilemele – este usor de asortat cu toate activitatile de zi cu zi.
  • Culoare: un detaliu subiectiv care depinde de gusturi; pot fi culori neutre, fosforescente, metalice, combinatii, imprimeuri.
  • Material: Aici luam in discutie doar cureaua, care poate fi realizata din diferse materiale, de la cauciuc, silicon, plastic, metal sau textile. De obicei poate semana cu o bijuterie eleganta.
  • Tipul de afisaj al cadranului este de trei feluri: analog (afiseaza ora prin limbile de pe cadranul care are cifre arabe sau romane), digital (display pe ecran in format numeric) sau hibrid (le combina pe cele doua, multifunctional).
  • Functii suplimentare: daca vreti doar un simplu ceas care sa indice ora, atunci variantele sunt simple. Daca, in schimb, vreti ca ceasul pe care il cumparati sa fie unul inteligent si sa va ofere si alte aplicatii (GPS, termometru, cronometru, alarma, barometru, rezistenta la apa, rezistenta la socuri) atunci cautarile vor fi mai complicate. Dar nu imposibile.
  • Tipul mecanismului: poate fi quartz (mai ieftin, cu baterie), mecanic (mai scump, functioneaza printr-un arc metalic si intoarcerea manuala a acestuia prin rotita) sau automat.
  • Tipul de carcasa: disponibila in mai multe forme (rotunda, patrata, neregulata, rectangulara, poligona) si finisaj (mat, stralucitor, cu aplicatii). Si geamul difera in functie de materialul folosit la confectionare (plexiglas, safir sintetic, sticla minerala).

Oferte la ceasuri gasesti in catalogul de la Christina Diamonds.

Sursa foto pixabay.

Retail.ro /  Retail.ro /  Recomandări /  Modele de ceasuri: cum sa le alegi pe cele care ti se potrivesc