Lectură de 3 minute

23 Jan 2017 - Recomandări

Perne de dormit - cate tipuri sunt si cum sa le alegi

Abonează-te pe  

O zi extraordinara se cunoaste dupa o noapte in care te-ai bucurat de un somn odihnitor. Iar somnul cu o perna perfecta ajuta mai mult decat crezi. Iata cativa pasi pentru a fi sigur ca ai ales perna potrivita tie.

Pernele de dormit au un efect foarte important in calitatea somnului, dar mai ales in cat de sanatos de odihnim si cum ne incarcam bateriile pentru a doua zi. Un produs ales gresit poate cauza dureri de cap, de gat si de umeri, disconfort, stranuturi sau respiratie greoaie. O perna buna ar trebui sa iti sustina corpul, pentru a permite muschilor gatului sa se relaxeze, asa ca nu este gresit sa testezi ce ai de cumparat chiar in magazinele de unde faci achizitiile. Pernele sunt de mai multe tipuri si ofera avantaje si dezavantaje.

perne de casa

PERNELE SINTETICE sunt cele mai accesibile ca pret si sunt ideale pentru cei cu alergii, extrem de usoare si de ingrijit insa au o durata scurta de viata pentru ca se vor netezi sau aplatiza repede.

- Pernele din microfibre/ nanofibre care sunt nonalergenice. Acestea imita puful de gasca, astfel ca nu retin praful sau acarienii. Se spala foarte usor (maxim 30 de grade Celsius). Sunt foarte ieftine, insa in timp devin inconfortabile dupa ce formeaza cocoloase.

- Pernele din fibre sintetice (poliester) sunt cele mai ieftine, insa si cele mai avantajoase in ceea ce priveste raportul calitate-pret.

- Pernele din fibre siliconate au un strat subtire de silicon, astfel ca sunt un izolator foarte bun.

Citeste si:
11 magazine JYSK inaugurate în 2023, în România, și alte 18, modernizate: cifrele înregistrate de retailerul scandinav
11 magazine JYSK inaugurate în 2023, în România, și alte 18, modernizate: cifrele înregistrate de retailerul scandinav

- Pernele din spuma sintetica confera cel mai precis suport si retin conturul plus forma capului. Ofera astfel ajutor in punctele de presiune care pot cauza dureri. Sunt recomandate celor care au somnul agitat.

PERNELE NATURALE au diverse umpluturi:

- Pernele cu fulgi sau din pene sunt cele mai moi si usor de modelat, avand si o rezistenta mai mare. Insa nu sunt recomandate pentru cei care dorm pe o parte pentru ca nu ofera suport complet. Pot fi cu combinatie intre puful si penele de gasca sau rata sau cu un procent ridicat doar al uneia. Umplutura foarte fina absoarbe umiditatea, iar acestea se pot inlocui odata la 5-10 ani. Pernele din puf sunt cele mai moi si aerisite.

- Pernele cu lana sau din bumbac sunt hipoalergenice si rezista la mucegai sau impotriva prafului cu acarieni, insa sunt destul de tari. Se pot folosi foarte multi ani, fara sa-si piarda forma, iar persoanele care transpira in exces in timpul somnului le gasesc excelente pentru ca nu retin umiditatea.

- Pernele din bambus au proprietati antibacterine si antialergice.

PERNELE ERGONOMICE iau forma capului si sustin coloana vertebrala:

- Pernele din latex sunt racoritoare si nu se tocesc imediat; se modeleaza mai repede decat cele din spuma. De asemenea sunt potrivite persoanelor care au alergii, insa prezinta dezavantajul ca sunt foarte scumpe si extrem de grele, dar si rigide.

- Pernele din spuma cu memorie se modeleaza pe corp si sunt create pentru a raspunde intocmai presiunilor, totodata retinand caldura corpului si reactionand la acesta. Au o rezistenta buna, fiind usor de intretinut.

Tine cont ca pernele se inlocuiesc anual pentru ca acestea retin diverse bacterii si microbi care pot provoca, in timp, astm sau alergii daunatoare. Si le poti proteja folosind textile sau fete de perna. Sfaturile specialistilor este sa se tina cont si de pozitia de dormit: daca dormi pe spate sunt necesare perne subtiri, daca dormi intr-o parte o perna mai ferma si daca dormi pe burta o perna plata sau poti renunta la acest articol. In magazinele de specialitate se gasesc si perne speciale ca cele cervicale, cu apa, racoritoare, impotriva sforaitului.

Oferte la articolele pentru dormitor gasesti in catalogul online de la JYSK Romania, disponibil aici.

Sursa foto: pixabay.com

Retail.ro /  Retail.ro /  Recomandări /  Perne de dormit - cate tipuri sunt si cum sa le alegi