Lectură de 2 minute

09 Sep 2016 - Recomandări

Cum sa cresti imunitatea organismului in sezonul rece

Abonează-te pe  

Te-ai pregatit pentru sezonul rece? Acum mai mult decat in restul anului, corpul tau are nevoie de aparare si de o imunitate solida pentru a nu te imbolnavi.

imunitate sanatate

In conceptia populara imunitatea inseamna cat de rezistent este organismul in fata bolii. Ceea ce este corect, doar ca incomplet. Desigur, suplimentele alimentare si alte tratamente alternative din farmacii ajuta la cresterea imunitatiii, dar cura cu medicamente trebuie controlata si echilibrata. Practic, sistemul imunitar este fabricat din anticorpi care protejeaza organismul de infectii, virusi, bacterii.

In sezonul rece, mai ales toamna si iarna, organismul este mai vulnerabil in fata multor agenti virali din exterior, asa ca trebuie sa ne ajutam corpul sa reziste mai bine si sa nu il lasam vulnerabil. Nutrientii care ne ajuta sustin imunitatea mai ales in perioadele cand suntem mai solicitati decat de obicei, de asta este important sa ii oferim suplimente nutritive cand este nevoie.

Citeste diferenta dintre vitamine si minerale aici.

Imunitatea este foarte mult influentata de mai multi factori (stres, efort fizic, solicitare intelectuala, diete dezechilibrate, alternarea anotimpurilor, deficienta nutritionala, lipsa de odihna). Insa multi stimuli activeaza capacitatea de aparare si organismul raspunde prin crearea unei bariere care sa te faca mai puternic. Pe piata exista alternative: produse farmaceutice sau produse naturiste. Farmaciile pun la dispozitie o gama complexa de produse in acest sens (siropuri, pastile).

Dintre produsele naturiste:

- echinaceea se administreza pe cale solida, ca tinctura, accelerad vindecarea. Stimuleaza capacitatea de aparare impotriva agresiunilor asupra ogranismului.

Citeste si:
Waterdrop lansează Microlyte Berry, o nouă colecție de băuturi pentru sportivi
Waterdrop lansează Microlyte Berry, o nouă colecție de băuturi pentru sportivi

- mierea are efect imediat antibacterian, antioxidant, antiinflamator si trateaza simptomele ca oboseala, alergii sau raceala.

- propolisul lucreaza ca antiinfectios.

- ceaiurile din plante, consumate calde, hidrateaza si te ajuta la relaxare.

Produse medicamentoase administrate pe cale orala cu rol de susbstante nutritive:

- vitamina C are proprietati antioxidante si antiinfectioase, anihiland virusurile si bacteriile.

- vitamina E limiteaza actiunea virusurilor pentru organism, intarind sistemul imunitar.

- complex de minerale zinc, seleniu, calciu, magneziu.

- aport de probiotice si prebiotice obliga corpul sa-si faca propriile mijloace de aparare, mai ales cand se administreaza antibiotice si ar putea fi slabit.

O grija aparte ar trebui indreptata catre bebelusii si copiii care au nevoie un tratament preferential in cazul cresterii imunitatii. Se pot achizitiona tonice naturale sau medicamentoase care sa ii ajute in cresterea armonioasa si sanatoasa, primind totodata si energia de care au nevoie pentru o dezvoltare armonioasa, fara sa intervina in asimilarea substantelor nutritve din hrana sau la apetit.

Insa cel mai important pentru fiecare dintre noi sunt: miscarea, un somn odihnitor, o dieta sanatoasa si hidratarea pentru a nu afecta sistemul digestiv.

vitamine si minerale

Surse foto: pexels.com, sensiblu.com.

Retail.ro /  Retail.ro /  Recomandări /  Cum sa cresti imunitatea organismului in sezonul rece