Lectură de 3 minute

27 Mar 2017 - Recomandări

Ghid pentru alegerea perdelelor si a draperiilor

Abonează-te pe  

Sunt foarte multe tipuri de perdele, draperii si jaluzele disponibile pe piata. Inainte de a te decide asupra decoratiunii potrivite pentru camera ta, ia in considerare toate variantele si tine cont de optiunile care vin cu acestea.

Draperiile si perdelele de calitate sunt o investitie pe termen lung. Pe langa partea estetica, acestea te protejeaza de caldura si frig, de lumina in timpul diminetii si chiar reduc zgomotele din exterior. Materiale frumoase, stiluri diferite si moduri diverse in care pot fi prezentate – aceste textile vor oferi o noua infatisare camerei tale.

perdele draperii

  • Stiluri – alege un tip de perdea sau draperie care sa fie in armonie cu restul incaperii. Aici ia in considerare ce culori doresti, ce tip de imprimeuri sau in principiu cat de simple sau incarcate vrei sa fie perdeaua sau draperia si in ce combinatii alegi sa le asortezi, ca se potriveasca si cu restul decoratiunilor si al pieselor de mobilier.
  • Dimensiunile: De obicei gasesti in magazinele de home&deco perdele si draperii deja confectionate cu lungime si latime standard 110x175, 130x150, 45x200, 145x245, 280x245, 240x245 centimetri. Tine cont ca orice alegi sa fie pozitionat mai sus de rama ferestrei si ia in considerare diversele obiecte din vecinatatea geamului: mobila, calorifere.
  • Sistemele de prindere sunt de mai multe feluri, dar cele mai populare sunt:

-Sistemele montabile pe tavan (sine de tavan) – discrete si estetice pot fi din aluminiu sau PVC.
- Sistemele montabile pe perete (galerii) – sunt de trei tipuri: din lemn, metal sau plastic. Aceasta metoda este mai speciala pentru ca are inchizatoare ornamentala in capetele barelor.

  • Tehnici de prindere determina si tipul sistemului de prindere:

- cu inel cu carlig sau cleme: pentru galeriile cu bara
- cu bretele sau bride mai ales in zonele unde nu se foloseste prea des perdeaua sau draperia; perdeaua cu bretele se poate prinde cu sau fara rejansa.

  • Tipul de tesatura este destul de important pentru ca in timp vor determina ce functii au articolele. Cele mai grele sunt mai usor de manevrat, lucru care se intampla si cu cele mai subtiri sau usoare. Tipurile de tesatura sunt:

- perdele cu voal – au preturile mai mici decat celelalte, se spala si calca foarte usor si se intretin fara eforturi mari.
- perdele semiorganza – avantajoase ca achizitie si nu se sifoneaza, ba chiar au un aspect usor neglijent.
- perdele organza – un material mai greu de confectionat, ceea ce le face mai scumpe.
- draperii soft – o tesatura foarte grea.
- draperii tafta – au rol decorativ, preferate pentru ca ofera umbra in camera.
- draperii nisip – printre cele mai scumpe.
- draperii bloack Out – un model de lux, mai serios, ofera o acoperire perfecta, se intretin usor.

  • Materialul poate fi transparent sau opac, asa ca asta depinde de cat de multa intimitatye doriti Desigur se pot face combinatii intre cele doua – perdea si draperii
  • Destinatia camerei: conteaza foarte mult si pentru ce camera cumperi perdeaua. Pentru bucatarie se recomanda ceva mai simplu, eventual si unele scurte, pentru living sau sufragerie ceva mai sobru, iar pentru dormitor modele relaxante.

Oferte la perdele si draperii pentru casa gasesti in brosura de la JYSK disponibila online.

Sursa foto: pexels.com

Citeste si:
Mendola Fabrics organizează cea de-a 8 a ediție Deco Days
Mendola Fabrics organizează cea de-a 8 a ediție Deco Days

Retail.ro /  Retail.ro /  Recomandări /  Ghid pentru alegerea perdelelor si a draperiilor