Lectură de 2 minute

03 Oct 2016 - Recomandări

Diferenta dintre apa de parfum, apa de toaleta si apa de colonie

Abonează-te pe  

Parfumurile au fost considerate inca din antichitate niste produse speciale si fine, uneori folosite in ritualuri. De-a lungul istoriei arta producerii a fost imbunatatita si pefectionata, astfel ca acum avem apa de parfum, apa de colonie sau apa de toaleta. Tu stii care este diferenta dintre ele?

Parfumurile schimba starea de spirit in functie de mireasma folosita – romantica, proaspata, efervescenta. Se stie ca parfumul denota eleganta si ca se alege in functie de anotimp sau de ocazie. De cele mai multe ori produsul este ales in baza a ceea ce ne place, insa nu tinem cont de pigmentul pielii, de notele potrivite noua.

Fiecare amestec de miresme combina trei note, in concentratii diferite:

- de varf: au cea mai lunga persistenta

- de mijloc: devin simtite dupa cateva minute

- de baza: persista doar cateva minute.

In functie de concentratia esentei de parfum, distingem mai multe produse. Tu stii care este diferenta dintre dintre parfum, apa de parfum, apa de toaleta si apa de colonie?

Diferenta evidenta sta in primul rand in concentratia de uleiuri. Cea mai mare cantitate este in parfumurile solide, insa consistenta lui este cea a unui gel, iar la polul opus se afla after shave-ul, lotiunea folosita dupa ras. Mai apoi clasificarea se face si in functie de modul in care sunt eliberate notele care le compun (notele de parfumuri sunt rezultatul combinatiilor de mirosuri):

Citeste si:
my Geisha lansează o nouă gamă de produse și anunță reduceri de până la 35%
my Geisha lansează o nouă gamă de produse și anunță reduceri de până la 35%

1. Parfumurile au concentratie de esenta pura si volatila intre 15% si 40% (mai uleioasa, in functie de cantitatea de esenta) aromata in alcool special. Se pastreaza in sticle cu dop si reprezinta cea mai scumpa versiune a oricarei miresme. Se aplica direct pe piele pe locurile cu puls (incheieturi, in spatele urechii, pe gat, pe piept) si persista timp indelungat.

2. Apa de parfum se remarca prin notele de mijloc, iar cantitatea de esenta ajunge la maxim 20%. Desi nu este la fel de rezistent, produsul este preferat pentru costurile mai accesibile si este ideal pentru ocaziile speciale. Se recomanda aplicarea in zonele calde ale organismului pentru durabilitatea mirosului.

3. Apa de toaleta cuprinde 8-15% uleiuri esentiale si mai putine esente aromatice, ceea ce ii reduce considerabil pretul. Se fabrica in sticlute estetice cu atomizor. Este ideala pentru folosire in activitatile de zi cu zi.

4. Apa de colonie: uleiurile aromatice se gasesc in proportie de 3-5%, insa alcoolul este in cea mai mare cantitate. Pentru ca se evapora repede, se recomanda sa fie aplicat in perioada calda sau foarte calda si se aplica de cate ori este nevoie; ambalat in sticlute foarte mari, foarte ieftine.

Foarte important: parfumurile se depoziteaza si pastreaza in cutia originala, in zone racoroase si uscate, ferite de lumina soarelui care poate afecta echilibrul ingredientelor.

Aromele de parfum pot fi:

  • florale: un buchet de miresme care provin de la diverse plante, combinate intr-o varietate mare pentru note feminine cu condimente dulci
  • orientale: usor condimentate, exotice si intepatoare cu indicii de vanilie, scortisoara si cuisoare sau mosc; rasini, lemn de santal sau paciuli
  • lemnoase: miresme de lemn aromatic cu hinturi de stejar, muschi, note citrice si picante cu personalitate masculina
  • fresh: mirosuri de prospetime, marine si/sau acvatice.

Sursa foto: pixabay.com

Retail.ro /  Retail.ro /  Recomandări /  Diferenta dintre apa de parfum, apa de toaleta si apa de colonie