Lectură de 2 minute

01 Sep 2017 - Recomandări

In ce culori poate fi disponibil aurul.

Abonează-te pe  

Bijuteriile sunt un cadou care impresioneaza si cu care nu dai gres niciodata. Optiunile de pe piata sunt extrem de variate, iar magazinele care comercializeaza astfel de produse pun la vanzare cercei, bratari sau lantisoare. Insa, inainte de a alege, trebuie sa cunosti de cate tipuri poate fi aurul in ceea ce priveste culoarea.

Atunci cand cumperi bijuterii din aur, trebuie sa alegi din diferitele tipuri in care acestea sunt disponibile. Culorile sunt de mai tipuri, asa ca este destul de important sa cunosti optiunile si de ce unul este preferat in favoarea altuia. Insa, cel mai important este ca atunci cand cumperi o pereche de cercei, o bratara sau un inel sa cunosti foarte bine slabiciunile destinatarului, ca sa fii sigur ca ai optat pentru ceva ce se potriveste stilului acestuia. Unul dintre cele mai pretioase metale pentru confectionat bijuterii, aurul are diverse proprietati si simboluri. Dar, pentru ca nu vrem sa iti facem un istoric, ne-am orientat sa te ajutam sa stii care sunt culorile de aur disponibile.

  • Aurul galben se face prin amestecarea aurului pur cu argint, cupru si zinc. Este cea mai pura culoare, hipoalergenica varianta, dar si cea mai intalnita. Este materialul cel mai usor de intretinut. Cu cat are mai multe carate, cu atat mai galbena va fi culoarea. Poate fi finisat, lucios sau mat.
  • Aurul alb este confectionat din aur si cel putin un metal alb – poate fi platinum sau paladiu, nichel sau zinc, mangan. Este mai durabil si rezistent la zgarieturi, dar si mai accesibil ca pret. Are simplitatea si frumusetea argintului, dar prestigiul aurului. Un dezavantaj ar fi ca poate provoca alergii (din pricina rodiumului). Puritatea acestuia, ca si a celorlalte, se exprima in carate.
  • Aurul rosu sau aurul roz este un aliaj intre aur, cupru (in functie de cantitate se lasa si intensitatea) si argint. Este cel mai accesibil ca pret pentru ca foloseste materiale mai putin costisitoare. O alternativa interesanta, aurul rosu pentru bijuterii ofera o nuanta rozalie acestora. Diferenta dintre rosu si rose este data de continutul de curpu – cu cat mai mult, cu atat mai nuanat. Este preferat la monturile care includ si pietre colorate.
  • Aurul verde este o combinatie intre aur, argint si uneori cadmiu. Argintul este cel care ofera o nuanta de verde, niciodata foarte intensa.
  • Aurul negru este o combinatie de culoare obtinuta prin mai multe metode, la fel de diferite: galvanizare (cu rodiu negru si ruteniu), patinare (compusi care contin sulf si oxigen).
  • Aur violet se obtine prin amestecarea aurului cu aluminiu si indiu. Este un produs destul de rar si inca nu foarte popular in randul bijutierilor.

Oferte la bijuterii gasesti in brosura de la Christina Diamons, disponibila online.

Retail.ro /  Retail.ro /  Recomandări /  In ce culori poate fi disponibil aurul.