Lectură de 2 minute

10 Oct 2022 - Interviuri și Analize

Ikea începe recrutarea în masă pentru magazinul din Timișoara la finalul anului

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Retailerul suedez de mobilă Ikea a recrutat, în luna aprilie 2022, echipa de management a magazinului din Dumbrăvița, situat în proximitatea municipiului Timișoara, urmând ca pentru locurile de muncă vacante procesul să înceapă la finalul acestui an. Compania are în plan, în total, să angajeze 250 de salariați pentru noul magazin, care va fi deschis la începutul anului viitor. 

Sursa foto: unsplash.com

Procesul de recrutare a început în aprilie 2022, cu echipa de management a magazinului, respectându-se egalitatea de gen, cu 50% femei și 50% bărbați în poziții de conducere, au declarat reprezentanții companiei pentru Retail.ro.

Tot în această perioadă, s-au alăturat echipei mai mulți specialiști și experți în cadrul departamentului de logistică. În acest moment, Ikea recrutează manageri  de departamente și lideri de echipe.

“Planul nostru este să începem recrutarea în masă pentru restul locurilor de muncă vacante la finalul acestui an. Căutăm colegi în mai multe departamente, cum ar fi cele de vânzări, logistică, design interior, restaurantul IKEA, serviciul de relații cu clienți, casieri, mentenanță, precum și securitate și sănătate în muncă”, au precizat reprezentanții societății, pentru Retail.ro.

Beneficii pentru angajați

Angajații Ikea beneficiază de un pachet complet de beneficii, care include abonamente medicale la o clinică privată, asigurare de viață, tichete de masă, decontare lunară a unei părți din cheltuielile de transport, tichete de vacanță, concediu de odihnă suplimentar, bonus de performanță și contribuție la un plan de pensie în funcție de vechimea în IKEA, arată oficialii retailerului.

În perioada următoare, locurile noi de muncă vor fi postate și pe site-ul AJOFM Timiș, în concordanță cu cerințele legale, astfel încât aceste posturi să fie mai ușor de găsit de către cei care vor să se angajeze. De asemenea, Ikea va lua parte la Târgul de locuri de muncă, organizat de AJOFM pe 14 octombrie.

Investiție de 60 milioane euro

Noul magazin Ikea, a cărui construcție a început în noiembrie 2021, presupune o investiție de circa 60 de milioane de euro și va avea 26.000 mp și 45 de camere amenajate complet. Împreună cu depozitul pentru comenzile online, întregul complex se va întinde pe 8 hectare, potrivit informațiilor comunicate de companie anterior.

Pe acoperişul magazinului vor fi montate panouri fotovoltaice, iar pentru consumul de energie va funcționa o centrală geotermală pentru încălzirea şi răcirea clădirii.

Citeste si:
IKEA lansează o nouă linie de accesorii pentru animale de companie
IKEA lansează o nouă linie de accesorii pentru animale de companie

La acest moment, Ikea deține două magazine în România, ambele în București: în Băneasa și Pallady.

Magazinul Ikea Băneasa a fost inaugurat pe 21 martie 2007, fiind urmat de magazinul Pallady - pe 24 iunie 2019. Cele două magazine pun la dispoziția clienților peste 9.500 de produse.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Ikea începe recrutarea în masă pentru magazinul din Timișoara la finalul anului