Lectură de 4 minute

05 Apr 2020 - Interviuri și Analize

Cum poți vinde pe eMAG Marketplace: ce pași să urmezi ca să devii partener online

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Odată cu răspândirea pandemiei de COVID-19, care a dus la închiderea magazinelor fizice, retailerii s-au văzut într-o situaÈ›ie fără precedent, în care au fost nevoiÈ›i să renunÈ›e la unul dintre cele mai profitabile canale de vânzare, dacă nu chiar singurul pentru o bună parte din piață. Una dintre soluÈ›iile pentru menÈ›inerea afacerii pe linia de plutire în contextul de față este vânzarea online. Dar ce faci dacă nu ai un magazin online È™i nu ai resursele necesare în momentul de față pentru a dezvolta acest canal de vânzare? PoÈ›i începe prin a-È›i lista produsele într-un markeplace online, precum eMAG Marketplace, È™i a-i deveni partener online. 

eMAG Marketplace este cel mai mare markeplace din România, care are peste 15.000 de magazine partenere È™i mai bine de 4 milioane de produse listate. eMAG Marketplace este un sistem online unde se afiÈ™ează la vânzare produse proprii sau ale partenerilor eMAG, care sunt alese de client în funcÈ›ie de ofertele disponibile. Sistemul este disponibil tuturor sellerilor care pot oferi o gamă diversă de produse, pot livra rapid comenzile primite, includ servicii post-vânzare È™i au capacitatea de a acoperi întreg teritoriul României.

În ultima vreme, pe măsură ce È™i-au închis magazinele fizice, tot mai mulÈ›i retaileri au migrat către markeplace-uri online. Listarea produselor într-un marketplace online poate fi o soluÈ›ie câÈ™tigătoare în acest context în care retailul offline practic a dispărut.

Mai mult, pentru a veni în sprijinul partenerilor din Marketplace în această perioadă, eMAG a luat o serie de măsuri în acest sens. Mai exact, pentru sellerii care comercializează produse de strictă necesitate, precum echipamente de protecÈ›ie È™i dezinfectanÈ›i, eMAG a eliminat comisionul eMAG Marketplace È™i a implementat un regulament de practici comerciale corecte, care cuprinde recomandări al căror scop este de a preveni un comportament abuziv, precum creÈ™terea nejustifică a preÈ›utilor, după cum a declarat Iulian Stanciu, fondatorul eMAG, pentru start-up.ro.

AÈ™adar, dacă eÈ™ti retailer offline, iar afacerea ta este în impas, poate ar fi cazul să iei in calcul listarea într-un marketplace online. Mai jos îÈ›i explicăm cum poÈ›i vinde pe eMAG Marketplace È™i ce condiÈ›ii trebuie să urmezi pentru a fi afiÈ™at că partener.

Cum te înscrii să vinzi pe eMAG Marketplace

Listându-te pe eMAG Marketplace, ai acces la peste 500.000 de clienÈ›i zilnic. Acestora le poÈ›i oferi produse din cele 1.600 de categorii listate.

Citeste si:
A fost lansat Easy BuyBack by eMAG&Flip, serviciul prin care eMAG te ajută să îți vinzi telefonul vechi și să îți iei altul nou
A fost lansat Easy BuyBack by eMAG&Flip, serviciul prin care eMAG te ajută să îți vinzi telefonul vechi și să îți iei altul nou

Ca să poÈ›i vinde pe eMAG Marketplace, primul lucru pe care îl ai de făcut este să devii partener eMAG. Mai apoi nu îÈ›i rămâne decât să te gândeÈ™ti ce strategii adopÈ›i pentru creÈ™terea business-ului, având în vedere că asta este deja un start important în dezvoltarea afacerii.

Conform site-ului dedicat, eMAG Marketplace este “sistemul prin care partenerii eMAG îÈ™i afiÈ™ează propriile produse pe emag.ro” pentru a putea fi comandate de vizitatori. Disponibil pentru toÈ›i comercianÈ›ii care au o gamă consistentă de produse, din cel puÈ›in o categorie de retail, sistemul eMAG Marketplace face, înainte de toate, o selecÈ›ie pentru a asigura îndeplinirea unor standarde de calitate în baza unei evaluări de profil.

Cum devii partener eMag Marketplace

Primul pas pentru a deveni seller în platformă este să completezi o cerere, pentru a te înregistra, în doar câteva click-uri. Trebuie neapărat să reprezinÈ›i o firmă înregistrată, pe care după ce ai prezentat-o, ai completat datele necesare È™i ai trimis documentele care se cer, primeÈ™ti un răspuns.

Desigur, te vor contacta direct cei de la eMAG, care îÈ›i vor spune dacă te acceptă sau nu. Mai rămâne doar să se stabilească detaliile colaborării È™i mai apoi să fii listat în eMag Marketplace. Pentru a-È›i lista produsele pe eMAG Markeplace nu ai nevoie de cunoÈ™tinÈ›e tehnice: poÈ›i ataÈ™a oferta ta produselor existente sau poi importa mii de produse.

În cazul în care răspunsul pentru a vinde pe eMag Marketplace este unul pozitiv, atunci, în calitate de retailer, te vei putea bucura de mai multe avantaje: expunerea în timp scurt la un număr mare de vizitatori È™i potenÈ›iali clienÈ›i, riscuri zero pentru canalul de vânzare, acces la statistici pentru indicatori de performanță, extindere È™i expunere la nivel internaÈ›ional, stabilire de preÈ›uri È™i promoÈ›ii preferenÈ›iale. Mai multe detalii despre listarea în eMAG Marketplace găseÈ™ti aici.

Sursă foto: William Potter/Shutterstock

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri È™i Analize /  Cum poÈ›i vinde pe eMAG Marketplace: ce paÈ™i să urmezi ca să devii partener online