Lectură de 2 minute

07 Sep 2021 - Știri și Noutăți

McDonald’s introduce ambalaje din carton pentru toată gama de înghețată

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

McDonald's a introdus ambalaje noi, din carton, pentru toată gama de înghețată și a înlocuit lingurițelor de plastic cu cele din lemn. Cea mai nouă schimbare este reprezentată de înlocuirea ambalajului de plastic cu unul din carton pentru înghețata McSundae, după ce, la începutul anului 2020, a fost introdus noul ambalaj pentru McFlurry.

„Ne bucurăm să facem un nou pas prin care construim un viitor mai sustenabil, reușind să reducem consumul de plastic cu până la 40 de tone anual, doar prin schimbarea ambalajelor pentru înghețată, în toate restaurantele noastre din România”, a declarat Paul Drăgan, director general Premier Restaurants România.

Demersul este parte a inițiativei „Treptat. De la mic la Mare” din platforma Better M prin care McDonald’s implementează soluții sustenabile de ambalare. Astfel, compania contribuie la angajamentul global ca, până în 2025, produsele destinate clienților din toate restaurantele sale să fie servite în materiale care provin 100% din surse regenerabile, reciclate sau certificate.

În România, inițiativele au fost implementate încă de anul trecut:

  • Ianuarie 2020 – înlocuirea ambalajului înghețatei McFlurry cu unul de carton, fără capac de plastic;

  • Octombrie 2020 – a fost lansată inițiativa „Pai la cerere” prin care paiele de plastic au fost oferite clienților doar la cerere;

  • Februarie 2021 – au fost înlocuite paiele de plastic cu cele de hârtie, biodegradabile și compostabile, acestea fiind oferite în continuare la cerere;

  • Mai-iunie 2021 – sunt introduse ambalajele de salate din carton, precum și tacâmurile din lemn.

    Citeste si:
    Copiii, atrași de importanța mediului înconjurător: TOP cărți despre ecologie și sustenabilitate
    Copiii, atrași de importanța mediului înconjurător: TOP cărți despre ecologie și sustenabilitate
  • August 2021 – înlocuirea ambalajului înghețatei McSundae cu o nouă variantă din carton

Premier Restaurants România operează restaurantele McDonald’s în România. McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 88 de restaurante în 27 de orașe, dintre care 43 restaurante cu McDrive și 44 de cafenele McCafé. Până în prezent, compania a investit peste 800 milioane de lei în România și are o echipă de 5.000 de angajați.

Premier Restaurants România este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România. Premier Capital plc operează 162 de restaurante în 6 țări și are peste 8.800 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  McDonald’s introduce ambalaje din carton pentru toată gama de înghețată